Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Icoana din sufletul meu!

Publicat

- 842 vizualizări

Un nou proiect educațional se derulează pentru copiii de la Ocna Mureș; din 25 până în 29 martie, 2019, începând cu ora 15, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, se vor organiza ateliere de lucru, după cum urmează:

  • ICOANA, LUMINA CREDINȚEI MELE- realizare de icoane
  • TEHNICA ȘERVEȚELULUI- realizare de obiecte personalizate
  • ARTA ÎMPLETIRII HÂRTIEI- confecționare de diferite accesorii
  • ÎNTÂLNIRE CU MEȘTERI POPULARI, care va avea loc la Alba Iulia, în 28 martie.

          Scopul proiectului este afirmarea și stimularea potențialului creativ al elevilor prin intermediul artelor plastice în cadrul atelierelor de creație.

Îi așteptăm pe copiii mai mari sau mai mici, interesați, preocupați de propria dezvoltare a creativității; vor fi îndrumați, în ceea ce vor realiza, de Oprea Martha, Liana Stoica,  Huiculescu Geta,  Cărunta Elena, preot  Gherasim Cosmin.

Proiectul are în plan ca în ziua de 28 martie un  grup reprezentativ de copii să se deplaseze la Centrul de Cultură „Augustin Bena” în Alba Iulia; aici, copiii din Ocna Mureș vor realiza lucrări demonstrative folosind “Tehnica șervețelului” și “Arta impletirii hârtiei”, dar vor și asista la activități de pictură pe farfurii, oferite de cursanții Școlii Populare de Artă.

La  Museikon,  secție distinctă a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, vom avea colțul nostru expozițional, unde copiii implicați în proiect vor expune icoane pictate  pe sticlă, pe farfurii, pe piatră, pe carton etc.

În utima zi a proiectului, în holul Casei de Cultură din orașul nostru vineri, 29 martie, copiii vor finaliza lucrările, pentru a fi expuse. Va avea loc încheierea oficială a proiectului.

Proiectul este susținut de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură Augustin Bena, de Primăria orașului Ocna Mureș, Casa de Cultură Ocna Mureș și are ca parteneri Asociația “Pro Copilăria”, Liceul Teoretic “Petru Maior”, Așezământul Social “Sfântul Ciprian”, Așezământul Social “Acoperământul  Maicii Domnului”, Unirea, Centrul de Zi “Sfântul Serafim de Sarov”, Războieni și Centrul de Zi “Sânta. Filofteia”, Silivaș.

                                                                    Vă așteptăm alături de noi!

                                                        Stoica Liana, referent de specialitate

 

Citește mai departe