Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Simulare de cutremur cu numeroase victime, joi, la Ocna Mureș

Publicat

- 1.737 vizualizări

Joi, 7 martie 2019, între orele 10.30 – 12.30, în orașul Ocna Mureș, ISU Alba va efectua un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situația producerii unui seism.

Iată scenariul comunicat în această seară de ISU Alba:

În data de 07.03.2019 ora 09,50 s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de VII grade pe scara Richter cu epicentrul în zona Vrancea, la adâncimea de 100 km.
Cutremurul s-a resimțit și în județul Alba.

Din primele informații, pe teritoriul orașului Ocna Mureș sunt avarii la mai multe construcții din zona de centru a orașului înspre lacuri (1 instituție de învățământ, 1 instituție publică, și 1 bloc de locuințe).
Numărul estimativ de persoane care sunt la această oră în clădirile avariate este de aproximativ 194 de persoane.

În clădirile afectate sunt persoane accidentate grav care nu se pot auto evacua.
Au fost produse avarii la rețelele de utilități publice.

Pot apărea noi situații care pun în pericol viața cetățenilor.

Pentru căutarea și salvarea victimelor se folosesc 3 echipe de căutare salvare de la Detașamentul de Pompieri Aiud și de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia 1 echipă de la Garda de Intervenție nr.2 Blaj.

Pentru acțiunile de de stingere a incendiilor se folosesc 4 autospeciale de Intervenție cu apă și spumă – 1 din cadrul Gărzii de Intervenție Blaj, 1 din Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, 1 din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud și 1 de la SVSU Ocna Mureș.

Pentru intervenția la înălțime și la descarcerare se folosește autoscara și autospeciala de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud.

Pentru punctul de triere a victimelor se folosesc PMA tip I din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, forțe de la SMURD Alba, personal medical din cadrul Serviciul de Ambulanță Județean Alba și Filiala Județeană de Cruce Roșie Alba.

Pentru transportul victimelor la unitățile de primiri urgențe se folosesc 3 ambulanțe din cadrul SMURD Alba și 1 ambulanță din cadrul SAJ Alba și 1 ambulanță Crucea Roșie”.

Citește mai departe