Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Pentru tine, Mama!

Publicat

- 1.413 vizualizări

”Dintre toate Religiile, cea mai  frumoasă este MAMA!”- Grigore Vieru

Cu gândul la ea, la femeia din viața noastră, la inițiativa doamnei Liana Stoica și cu sprijinul Primăriei orașului Ocna Mureș, vineri, 1 martie, 2019, la Casa de Cultură “Ion Sângereanu” a orașului nostru am asistat la un spectacol, care a încântat auzul, ochii și a mângâit sufletele celor prezenți.
Spectacolul a fost dedicat mamei, în pragul primăverii, pentru că inima femeii este ca timpul de primăvară: suav, luminos, strălucitor și plin de viață!
S-au implicat în manifestarea artistică oameni cu drag față de scenă și respect pentru cultură.

Asociația Corală “Doruleț”

Asociația Corală “Doruleț”

Asociația Corală “Doruleț”, sub coordonarea profesorilor Eva Foriko și Levente Szocs, a deschis spectacolul cu piese corale sentimentale, sensibile pentru evenimentul respectiv. Au acompaniat la pian prof. Levente Szocs și la chitară, prof. Geta Huiculescu. Cu ultima piesă, “Să știi, măicuța mea!”, coriștii au transmis cu sensibilitate atâta emoție, incât în sală multe persoane, cu gândul la mama, au lăcrimat.

Ansamblul “Tradiții Uiorene”

Ansamblul “Tradiții Uiorene”

Ansamblul “Tradiții Uiorene”

Ansamblul “Tradiții Uiorene”

Ansamblul “Tradiții Uiorene”, sub coordonarea instructorilor Liana și Alin Stoica, au promovat pe cei mai mici dansatori, care au prezentat două jocuri populare: “Brașoveanca” și “Hora românească”; cei mici s-au descurcat de minune și au făcut deliciul sălii! Cu multe trofee și medalii obșinute la numeroase festivaluri, Georgiana Vesa, un alt membru al Ansamblul “Tradiții Uiorene”, a interpretat o melodie populară încântând publicul, care a răsplătit-o cu aplauze.De la Centrul de Zi din Războieni, un băiețel timid, dar hotărât, Lupean Antonio, ne-a împărtășit opinia lui despre cea mai scumpă mamă, recitând din Nichita Stănescu; desigur, mama lui e cea mai scumpă din lume, asa cum e mama pentru fiecare dintre noi!

Sonia Hoca și Lupean Antonio

Sonia Hoca și Lupean Antonio

Solistele Sonia Hoca (voce) și Gabriela Matei (saxofon), au evoluat scenic cu piese de muzică ușoară foarte apreciate. A urmat Clubul elevilor din Ocna Mureș, prezent în spectacol cu chitariști și soliști, toți fiind pregătiți de profesorul Levente Szocs, foarte apreciat pentru munca depusă.

 

 

Gabriela Matei

Gabriela Matei

Chitariști și soliști pregătiți de profesorul Levente Szocs

Chitariști și soliști pregătiți de profesorul Levente Szocs

În încheierea spectacolului, a urcat pe scena colectivul clasei a II-a A, de la Scoala Gimnazială “Lucian Blaga”; printr-un moment de percuție, acești frumoși copii au invocat primăvara, apoi au prezentat o comparație-simbol a mamei cu gingașa foare-de-colț. Pe ultimele acorduri ale melodiei Edelweiss, mamele acestor copii au urcat pe scenă și și-au îmbrățișat cu duioșie copiii! Ce poate fi mai frumos!?

Elevii clasei a II-a A, de la Scoala Gimnazială “Lucian Blaga” împreună cu mamele lor

Elevii clasei a II-a A, de la Scoala Gimnazială “Lucian Blaga” împreună cu mamele lor

La final, spectatorii au fost invitați să viziteze “Târgul de mărțișoare” expus în holul Casei de Cultură, unde, într-o simfonie plină de culoare și lumină, se aflau mărțișoare și felicitări, lucrate cu maiestrie și drag de copii și elevi de la următoarele instituții:

Centrul de Zi “Sf. Mucenic Ciprian” – Ocna Mureș
Centrul de Zi ”Sf. Serafim de Sarov”- Războieni
Centrul de Zi “Sf. Filofteia” – Silivaș
Casa de Cultură “Ion Săngereanu” -Liana Stoica
Liceul Teoretic “Petru Maior”:
Liceul Teoretic “Petru Maior”-Ema Socol (părinte) și prof Martha Oprea
Grădinița cu program normal nr. 5 Uioara de Sus, prof. înv preșcolar Ungureanu Nicoleta Maria
Scoala Gimnazială “Lucian Blaga”:
8 GPN nr 2 -Ocna Mureș Ed. prof. înv preșcolar, Cizmandia Loredana și Lepădatu Teodora
Grădinița cu program prelungit nr 6 -Ocna Mureș – prof. înv preșcolar Barbu Cosmina, Vlasă Alina, Hoca Mirela, Szigyarto Eniko
Structura Războieni , Grădinița, prof. inv. preșcolar Todea Daiana Elisabeta, clasa pregătitoare și cls a III-a, prof. înv. primar, Gherasim Ligia Emanuela
GPN Uioara de Sus – prof. înv. preșcolar Filimon Corina

Citește mai departe