Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Primăria Ocna Mureș investește anul acesta 2 milioane lei în reamenajarea și modernizarea a 3 parcuri

Publicat

- 3.277 vizualizări

În decembrie 2018 anunțam aici faptul că Primăria Ocna Mureș dorește să reamenajere și să modernizeze  în 2019 parcul central al orașului Ocna Mureș. Ei bine, aflăm de curând că încă două parcuri vor fi reamenajate și modernizate pe teritoriul orașului Ocna Mureș. Aceste 3 parcuri vor costa bugetul local aproximativ 1.961.185 lei (TVA inclus) și vor fi amplasatea după cum urmează:

  1. Parcul central care va fi modernizat și reabilitat pe vechiul amplasament al parcului actual
  2. Parcul de la intersecția străzilor M. Kogălniceanu cu G. Coșbuc în zona cunoscută de localnici la Pipei, aici se va face un parc nou, construit de la zero
  3. Parc în cartierul Mălinului, amplasat pe actualul spațiu de joacă singurul existent în acest cartier.

Despre parcul din centrul orașului s-a mai scris, va avea o fântână cu circulația apei în circuit închis.

Fântâna arteziană va fi trecută printr-un cub care simbolizează o bucată de sare. Apa va țâșni dintr-un perete care va avea grafic reprezentată o secțiune verticală a salinei și o scurtă descriere a istoriei orașului.

Băncile vor fi în forma de cuburi, din piatră, simbolizând bucățile de sare tăiate care se scoteau odată din salină. Copaci, alei cu piatră cubică, iluminat cu led. Buget 1.041.941 lei.

plan parc central

Parcul din Mălinului are sector topogane și o piramidă. Alei din dale de beton, suprafața în zona elementelor de joacă va fi suprafață cauciucată, sistem iluminare cu led, bănci din piatră. Sunt prevăzuți 23 de arbori, spații verzi și sistem de scurgere a apei spre canalizarea pluvială. Parcul din zona străzii Mălinului, în suprafață de 1565 mp va costa 497.373 de lei

plan parc malinului

 

Parcul de pe Kogălniceanu la intersecție cu G. Coșbuc va avea sistem de topogane, groapă de nisip, suprafață cauciucată pe zona de joacă, dale de beton pe acces pietonal și alei, bănci din piatră, iluminat cu led, copaci, spații verzi, scurgere apă pluvială în rigolele existente. Suprafața totală ce urmează să fie modernizată este de 1.426 mp. Buget: 421.870 lei.

plan parc cosbuc

Citește mai departe