Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Vacanța veselă la Ocna Mureș

Publicat

- 1.168 vizualizări

La initiațiva reprezentantului Casei de Cultură “Ion Sângereanu” din comunitatea noastră, Liana Stoica, referent de specialitate, în perioada vacanței intersemestriale s-a derulat un proiect educațional intitulat “Vacanța veselă”. Proiectul a avut drept scop asigurarea succesului copiilor la manifestările de petrecere a timpului liber în toate formele de relaxare, destindere și recreere prin joc.

Activitățile s-au adresat tuturor copiilor din zona Ocna Mureș și au vizat ca obiective valorificarea aptitudinilor, a capacităților creative ale copiilor, promovarea valorilor din comunitate și colaborarea între diferite instituții în avantajul copiilor.

Jocuri distractive interactive, canto popular, canto muzică usoară, șah, pictură, ateliere handmade și altele s-au desfășurat  în spațiile Casei de Cultură din comunitate, fiind coordonate de voluntari sufletiști, drept reprezentanți ai partenerilor: Clubul copiilor, Așezământul Social “Sf. Mucenic Ciprian”, Asociația Culturală “ Tradiții Ocnamureșene”, Centrul de Zi “Sf. Serafim de Sarov”, Războieni, Centrul de Zi “Sf. Filofteia” din Silivaș și Asociația “Pro Copilăria”.

Afis eveniment

În zilele de vacanță, spațiul Casei de Cultură a fost plin de copii dornici să fie împreună, să se joace, să picteze, să cânte; cu toții ne-am bucurat pentru ei, cei care au lăsat deoparte pentru câteva ore laptopul ți telefonul!

Minunate lucrări handmade s-au realizat de către copiii cu îndemânare, răbdare, coordonare  și imaginație sub îndrumarea doamnei învățătoare Oprea Martha; partidele de șah s-au desfășurat sub atenta supraveghere a prof. Oprea Florin. În pauze, mulți copii au fost atrași de microfon, orgă, chitară și de provocările profesorului Szocs Levente, care i-a antrenat în cântec.

La mesele organizate special pentru pictură, pe vase albe, mulți, foarte multț copii au dat culoare unor forme cu contur stabilit anterior; o explozie de lumină și culoare a însuflețit colțul expozițional de la finalul proiectului. La acest segment, au îndrumat copiii educatori de la centrele de zi ți Elena Cărunta, reprezentantul Asociației Pro Copilăria.

Jocuri de interior, recitări expresive, dans și alte acțiuni au fost atent organizate de voluntari.

Toate activitățile au fost coordonate de Liana Stoica, împreună cu întreaga echipă de proiect.

La încheierea proiectului, cei prezenți au vizitat expoziția cu lucrările realizate; toți copiii au servit împreună prânzul, apoi au evoluat scenic într-un vesel spectacol de karaoke. La plecare, fiecare copil și-a preluat cu mare bucurie obiectele lucrate.

S-a remarcat  încantarea copiilor, entuziasmul cu care au răspuns acestor chemări de a-și petrece timpul plăcut, în mod organizat.

Amintim faptul că proiectul a fost susținut de Primăria orașului Ocna Mureș.

Mulțumim voluntarilor:

Ciprian Orga

Koppangy Gyongyi

Gabriela Susu

Marcela Șerban

Martha Oprea

Levente Szocs

Florin Oprea

Elena Cărunta

                                                                     Echipa de proiect

Citește mai departe