Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Fonduri Europene la început de an în județul Alba. Ocna Mureș, Războieni-Cetate și Unirea printre localitățile beneficiare

Publicat

- 2.942 vizualizări

Joi 17 ianuarie 2019 se va semna, la ora 10.00, la sediul SC APA CTTA SA din Alba Iulia, contractul de lucrări AB3-CL5 „Extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă și extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni”.

Altfel spus, începând din acest an încep lucrările pentru rețeaua de canalizare în Războieni-Cetate. S-a auzit de multe ori până acum că această localitate nu va avea niciodată sistem de canalizare, se pare că nu va fi așa din fericire.

Avizele pentru emiterea Certificatului de Urbanism și pentru obținerea Autorizației de Construire au fost emise de către Primăria Ocna Mureș încă de anul trecut.

Valoarea lucrărilor este de peste 7,4 milioane de euro fără TVA și face parte din finanţarea de către Uniunea Europeană a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 114.079.588 euro (fără TVA).

În cadrul aceluiași proiect se va moderniza și aducțiunea de apă pentru zona Ocna Mureș (înlocuire integrală și mărire capacitate), lucrare care va rezolva în sfârșit și problema calității apei în orașul Ocna Mureș.

Uniunea Europeană va finanţa acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la această sumă adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investiţiilor, iar beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Citește mai departe