Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Ansamblul „Tradiţii Uiorene” Ocna Mureş prezent la ,,Festivalul Jocului Fecioresc din Transilvania”

Publicat

- 1.445 vizualizări

Duminică, 04 noiembrie 2018 s-a desfășurat cea de-a XXXIII-a ediție a ,,Festivalului Jocului Fecioresc din Transilvania”. Manifestarea, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Casa de Cultură Turda, a debutat la ora 15:00, la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda.

În cadrul manifestării, pe scenă, au evoluat sute de dansatori din cadrul Ansamblurilor folclorice: „Ardeleana” din Câmpia Turzii, „Comori Ardelene” din Turda, „Crăișorul” din Cluj-Napoca”, „Datina Turdeană” din Turda, „Mugurii Mintiului” din Mintiu Gherlii, „Izvorașul Turenilor” din Tureni, „Fiii Moților” și „Rügyek” din Mihai Viteazu, „Spice Mureșene” din Tîrgu Mureș, „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, „Țarina” din Turda și „Somesul-Napoca” din Cluj-Napoca. Ediția din acest an a festivalului a fost prezentată de Amalia Chiper Iurian și Grigore Sâmboan.

Manifestarea, cu o îndelungată tradiție are ca scop valorificarea și promovarea jocului tradițional, în special a jocului fecioresc, ce se caracterizează prin virtuozitatea și bogăția elementelor coregrafice autentice.

Ansamblul Traditii Uiorene al Casei de Cultură ,,Ion Sângerean,, Ocna Mureș a prezentat un vechi joc fecioresc de pe Valea Mureşului Mijlociu şi au fost răsplătiți cu aplauze şi cu o diplomă de excelență. Jocul fecioresc din România a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2015. Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!!

Instructorii ansamblului Liana şi Alin Stoica!

Citește mai departe