Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Fonduri europene de peste 1 milion de euro pentru reabilitarea energetică a unei clădiri importante din Ocna Mureș

Publicat

- 3.286 vizualizări

Mâine, 1 noiembrie 2018 la Alba Iulia, se va semna contractul pentru proiectul pe fonduri europene „Creșterea eficienței energetice în clădirea spitalului orășenesc Ocna Mureș” la ADR Centru. Principalul beneficiar este Consiliul Local Ocna Mureș și proiectul este în parteneriat cu CJ Alba.

Valoare proiect 5694804,94 lei din care eligibili 4734603,79, adică 1 milion de euro și prevede lucrări de construcții și instalații conexe, rampe persoane dizabilități, asigurare grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități, instalații de detectare fum și semnalizare incendiu, instalație hidranți interiori, instalații electrice, înlocuire tâmplărie interioară, construire de acoperiș, instalație paratrăsnet, echipamente conexe și montaj utilaj.

Ne bucură semnarea contractului deoarece principalul beneficiar este orașul Ocna Mureș. Nu ne oprim aici, avem în lucru încă un proiect pe fonduri europene de 3,6 milioane euro: asfaltare strada Ștefan cel Mare și construcția a două noi blocuri sociale, încă un proiect depus de 1,8 milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public în orașul Ocna Mureș și un proiect de circa 500.000 euro pentru modernizare și dotări Școala Gimnazială Lucian Blaga. Dacă în mandatul trecut am reușit împreună și cu alte instituții (de exemplu APA CTTA) să obținem fonduri europene pentru orașul nostru de peste 15 milioane euro, în acest mandat, dacă toate proiectele depuse vor fi validate, sper să aduc în orașul meu fonduri europene de peste 25 milioane euro.” a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Citește mai departe