Suntem şi pe:

Articolele zilei

În câteva zile începe construcția Băilor Sărate la Ocna Mureș

Publicat

- 5.633 vizualizări
Terenul pe care se va construi Complexul Balnear de la Ocna Mureș

La exact o lună de la semnarea contractului de execuție a complexului balnear, primim încă o veste bună de la autoritățile locale: în mai puțin de o săptămână încep lucrările de construcție!

Constructorul mai are nevoie să se branșeze la o sursă de electricitate și în câteva zile va aduce utilajele pe teren. Pot spune că în maxim o săptămână vor începe primele săpături. Termenul de execuție este de 2 ani, vorbim de un proiect de 5,9 milioane euro, banii fiind alocați de administrația locală și Consiliul Județean Alba, fiecare în procent de 50%. Banii îi avem acum să sperăm că și constructorul se va mișca repede. Licitația a fost câștigată de Asocierea S.C. TCI Contractor General S.A. (Cluj-Napoca) – S.C. Iasicon S.A. (Iași).” a declarat pentru ocnamureșonline Silviu Vințeler, primar al orașului Ocna Mureș.

Acest proiect este menit să repună orașul Ocna Mureș pe harta României, printre stațiunile balneare având și un mare avantaj: locul este unic pentru cea mai mare puritate de sare, de 98%. Sarea de la Ocna Mureș este benefică pentru multe afecțiuni, în special reumatice.

Băile Sărate Ocna Mureș vor folosi saramura din zona orașului iar complexul va fi compus din două bazine cu apă dulce și unul cu apă sărată, destul de mare, va fi și o saună umedă, o saună uscată şi şase cabinete de tratament cu mai multe proceduri.

Băile sunt gândite pentru 700 de oameni pe zi pe timp de vară şi 400 de oameni pe timp de iarnă.

 

 

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design