Suntem şi pe:

Articolele zilei

Comunicat Primăria Ocna Mureș legat de situația fotbalului ocnamureșan

Publicat

- 5.933 vizualizări

Au apărut „pe surse” afirmații că Primăria nu a susținut conducerea clubului în acțiunile sale. Primăria orașului Ocna Mureș răspunde acestor afirmații prin acțiunile sale de până acum:

– achiziționarea stadionului „SODA” (200.000 lei)  și trecerea lui în administrarea Clubului Sportiv Ocna Mureș pentru dezvoltarea mișcării sportive din oraș și pentru buna desfășurare a activităților deja existente;

– finanțarea lucrărilor de refacere a terenurilor sportive din incinta stadionului „SODA” (500.000 lei);

– finanțarea lucrărilor de refacere și renovare a tribunei „Gicu Domșa”;

– finanțarea lucrărilor de refacere a vestiarelor de sub tribuna stadionului;

Publicitate

– finanțarea activităților sportive în fiecare an, la toate nivelurile de performanță și la toate grupele de vârstă, indiferent de ramura sportivă practicată (fotbal sau volei, fete sau băieți, pitici, juniori, seniori sau veterani) – (250.000 lei/an).

Primăria orașului Ocna Mureș înțelege să nu se implice în neînțelegerile dintre diferite „bisericuțe” existente în cadrul clubului pentru că acesta se administrează singur, inclusiv în ceea ce privește conflictele interne. Primăria consideră că astfel de situații aduc doar prejudicii activității clubului, cu repercusiuni în primul rând asupra sportivilor și a rezultatelor lor viitoare.

Primăria nu a intervenit și nu va interveni niciodată în astfel de dispute cu caracter partizan, Primăria nu va decide niciodată în nume propriu sau în numele altora cine intră pe teren, cine este antrenor meciul următor sau ce jucător sau tehnician este dat afară. Clubul este singurul care poate lua astfel de decizii, chiar prin modul în care este organizat. Conducerea clubului este singura  care poate lua decizii care să afecteze activitatea echipelor, pe jucătorii și pe tehnicienii acestora.

Primăria nu este patron de echipă ca să se comporte după bunul plac, în mod dictatorial. Nu impune decizii, jucători ori antrenori, respectă profesionalismul în sport și capacitatea organizatorică a celor ce conduc clubul.

Primăria nu se implică în niciun fel în certurile, divergențele ori antipatiile care pot apărea în cadrul Clubului Sportiv Ocna Mureș, nu susține niciuna din părțile implicate în orice fel de dispute în contradictoriu. Primăria consideră că tot personalul clubului este o echipă și chiar dacă apar disensiuni, ele pot și trebuie să fie rezolvate în mod civilizat, amiabil, pentru a nu afecta activitatea și performanțele sportivilor noștri.

Publicitate

De asemenea Primăria consideră că pentru atingerea și îmbunătățirea performanțelor obținute este necesară respectarea valorilor morale și sportive de către sportivi și antrenorii lor.

Indiferent de modul în care părțile implicate în diferite divergențe înțeleg să se manifeste, Primăria va continua să finanțeze activitățile sportive atât a celor peste 300 copii din cadrul Clubului Sportiv Ocna Mureș cât și ale echipelor de tineret și seniori. Mișcarea sportivă din cadrul clubului merge înainte.

Celor ce preferă să aleagă un alt drum le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut pentru clubul nostru, pentru renașterea sportului în Ocna Mureș. Le respectăm decizia, dar îi așteptăm totuși să fie din nou alături de noi. Certurile, supărările trec, se uită, timpul poate oricând să schimbe hotărârile luate pe loc, în pripă.

Spiritul „SODA” nu moare și nu se uită niciodată.

Publicitate

Citește mai departe