Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Câștigătorul licitației de amenajare a Băilor Sărate din Ocna Mureș contestat la CNSC! Construcția băilor sărate amânată

Publicat

- 5.515 vizualizări

Toată suflarea orașului aștepta de ceva timp marele anunț cum că a fost desemnat câștigătorul licitației lucrării ”Amenajare Bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”, un proiect de 6 milioane de euro care ar duce la revitalizarea orașului ca stațiune și implicit la schimbarea situației economice și sociale a orașului.

În data de 02.05.2018, în urma analizei ofertei financiare, ținând cont de criteriul ”prețul cel mai scăzut” a fost postat în SEAP raportul procedurii nr.6482/02.05.2018 privind desemnarea câștigătorului licitației și anume Asocierea SC TCI CONTACTOR GENERAL SA (Cluj Napoca) – SC IASICON SA.

Reamintim cititorilor noștri că datorită valorii mari a proiectului 3 asocieri au depus documentele pentru licitație și anume:

  1. Asocierea SC CONSTASCOM CONSTUCȚII BENȚA SRL din Tg. Mureș – SC CONCELAX SRL București împreună cu subcontractanții SC CONSUS ELECTRIC SRL din Tg. Mureș și SC INSTAROM SRL tot din Tg. Mureș
  2. Asocierea formată din societățile SC FRIMAT SPA (Italia)-SC SCOTTA SRL (Italia)-SC SCOTTA Timiș SRL
  3. Asocierea SC TCI CONTACTOR GENERAL SA (Cluj Napoca) – SC IASICON SA din IAȘI

Din păcate una din firme a depus însă contestație pe data de 24 mai la Consiliul Național de Soluționare  a Contestațiilor (CNSC) prin care se solicită:

  1. Anularea raportului procedurii nr.6482/02.05.2018 si comunicarii privind desemnarea castigatorului.
  2. Anularea raspunsului autoritatii contractante nr.7086/14.05.2018 ca urmare a notificarii prealbile transmise
  3. Constatarea caracterului temeinic si fondat al criticilor subscrisei cu privire la nelegalitatea modului de evaluare de catre Comisa de evaluare.
  4. Reanalizarea ofertei depuse de asocierea –SC TCI CONTRACTOR GENERAL SA &  SC IASICON SA cu respectarea cerintelor documentatiei de atribuire si a legislatiei aplicabile.
  1. Emiterea unei Comunicari privind rezultatul procedurii in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile in vigoare in materia achizitiilor publice si cu prevederile documentatiei de atribuire

 

CNSC va analiza contestația și va reveni cu o soluție dar care la rândul ei va putea fi atacată în instanță.

 

Din păcate așa stau lucrurile, trebuie să respectăm pașii legali, este vorba de o investiție mare în viitorul orașului. Sper ca în cel mai scurt timp contestația să fie soluționată și indiferent cine va fi câștigătorul să demarăm următorii pași. ” a declarat primarul Silviu Vințeler pentru ocnamuresonline.ro

 

După cum decurg lucrurile în România, cu birocrația care o știm nu putem fi prea optimiști. Dar cine știe, se mai pot întâmpla minuni!

 

 

Citește mai departe