Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

ARDUMAȘINA- o provocare pentru elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior”

Publicat

- 1.931 vizualizări

Organizația Neguvernamentală ADFABER  a organizat la începutul lunii mai 2018 o competiție natională de robotică sponsorizată de Bosch Romania  la care Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș a participat cu o echipă. Echipa a fost formată din elevii : Ciuta Ionuț și Pricop Laurențiu din clasa a IX-a A și Balogh Cristian din clasa a XI-a A, coordonați de profesor Tia Corina-Maria.

Proiectul a constat în construirea unei mașini controlate cu ajutorul unui joystick, folosind o placă Arduino și o punte H. Mașina are o direcție controlată printr-un servomotor, iar motorul mare este alimentat la aproximativ 12 V prin puntea H și este legat printr-un diferențial la roțile din spate. Pe dedesubtul caroseriei mașinii se află leduri cu roluri de faruri, stopuri, și semnalizări, acestea din urmă fiind controlate de placa Arduino. Rolul plăcii Arduino este de a interpreta datele furnizate de joystick și de a da comenzile necesare componentelor.

Cu acest proiect, elevii de la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș s-au clasat pe locul I.

Premiul obținut a constat într-o invitație la evenimentul Bosch Future Mobility Day din orașul Cluj-Napoca, oportunitate deosebită pentru elevii liceului nostru de a lua contact cu tehnologiile Bosch prezentate, dar și de a cunoaște preocupările și performanțele altor elevi. Am avut ocazia să urmărim competiția de mașini autonome ale studenților clujeni.

Mulțumim pe această cale  Organizației Neguvernamentale ADFABER   și echipei de la centrul de inginerie Bosch  Cluj Napoca în speranța că colaborarea cu Liceul Teoretic Petru Maior Ocna Mures se va materializa si în alte proiecte cel putin la fel de productive ca și aceasta.

Prof. Tia Corina-Maria

Citește mai departe