Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

“La români nu se pun hotare!”

Publicat

- 1.452 vizualizări

Si în acest an, ONG Asociaţia Pro Copilăria a organizat concursul de recitări la nivelul claselor primare din zona Ocna Mureş.

Sub genericul “La români nu se pun hotare”, activitatea a fost dedicată Centenarului şi a reunit copiii din şcolile comunităţii noastre: Şcoala “Lucian Blaga”, Liceul Teoretic “Petru Maior”, Şcolile structură Cisteiu de Mureş, Războieni şi Uioara de Sus, aparţinătoare Şcolii “Lucian Blaga” din Ocna Mureş.

Deschisă cu Imnul de Stat, manifestarea a continuat cu prelegerea tematică susţinută de prof. Popovici Pantelimon, dascălul care captează şi care pătrunde cu vorba în sufletele celor ce-l ascultă.
Copiii, cu emoţiile fireşti, au făcut să vibreze sala de încărcătură emoţională! Fiecare dintre ei a fost premiat şi răsplătit cu aplauze.

Premiile constând în cărti, diplome, steguleţe, insigne, cocarde, pliante şi dulciuri au fost asigurate de asociaţia organizatoare. De asemenea, unii copii au primit premii în cărţi şi de la directorul adjunct al Scolii “Lucian Blaga”, prof. inv. primar, Monica Turcu.

Juriul a fost alcătuit din profesori de limba română: Prof. Morar Carmen, prof. Victoratos Teodora şi prof. Păcurar Anca.
Invitaţii speciali au făcut să răsune sala de frumoase cântece patriotice româneşti; printre aceştia, prof. Bogdan Tudor, din Alba Iulia (fost profesor în Ocna Mureş), care a fost primit cu mare bucurie de foşti elevi şi colegi, Larisa Hărăstaşan, membră a Asociaţiei Cununa Fărăului, preşcolarii conduşi de d-na educatoare Loredana Csizmadia, elevi ai clasei a VI-a A şi ai clasei I A din Şcoala “L. Blaga”, dar şi foşti câştigători ai unor ediţii anterioare; Centrul de Zi “Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni a fost reprezentat de un grup de copii, care au avut un moment patriotic reuşit.

Redarea versurilor cu expresivitate, exprimarea emoţiilor şi a sentimentelor cu privire la poezie, prin diferite forme de manifestare artistică, revitalizarea sentimentului patriotic şi a identităţii naţionale, reactualizarea memoriei colective privind locurile, evenimentele si personalităţile MARII UNIRI au fost obiectivele acestei acţiuni, care fără echivoc s-au atins.
Mulţumim profesorilor şi copiilor lor, atât de bine pregătiţi, invitaţilor şi tuturor spectatorilor prezenţi!

Preşedinte ONG Asociaţia PRO COPILĂRIA,
Cărunta Elena

Citește mai departe