Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Comuna Fărău a fost vizitată de o delegație din Danemarca

Publicat

- 2.049 vizualizări

Astăzi 5 aprilie 2018 , comuna Fărău, din județul Alba, a fost gazda unui grup de vizitatori din Danemarca.
Aceștia au fost primiți cu căldură de către primarul comunei Fărău,domnul Ștefan Stoia,domnul secretar Ciprian Metea, inspector cultural domnul Sorin Goga,președintele Asociației,,Cununa Fărăului,, doamna Ioana Ofelia Ilea,preotul Cristi Argatu și custodele Expoziției Etnografice Fărău doamna Viorica Ciorei.
Primul obiectiv vizitat a fost Expoziția Etnografică Fărău,un adevărat tezaur,care păstrează cu sfințenie zestrea acestor locuri,de la costumul popular tradițional până la casa țărănească cu târnaț și nemuritorul cuptor de pâine ,în care mai sunt în ziua de astăzi, ce e adevărat,doar câțiva săteni care-și prepară pâinea.
De asemenea s-a vizitat Centrul de Bătrâni din Fărău,unde gazde ne-au fost doamna Indrei Maria responsabil centru de zi îngrijire persoane vârstinice, doamna Trif Simona asistent medical și domnul Rus Nicolae, guard.
Următorul obiectiv a fost biserica din lemn, monument istoric,atestată în 1761-1762 ca ortodoxă cu 100 de familii, refăcută în 1842 și în care se slujește și la ora actuală.
Ultimul obiectiv vizitat a fost Căminul Cultural Fărău,unde de asemenea s-au putut vedea o mulțime de obiecte vechi și frumoasele costume populare din Transilvania,sala de spectacole pe scena căreia fac repetiții Ansamblul,,Cununa Fărăului,, și Formația de dansuri ,,Izvorașul, precum și Atelierul de creație,unde în expoziția organizată ,modul în care copii își dezvoltă abilitățile și creativitatea,a fost pusă în valoare.
Grupul din Danemarca a fost alcătuit din profesori de istorie și liceeni,care iubesc România,tradiția și portul popular.
Aceștia sprijină lucrarea socială cu copii din satele Silivaș,Micoșlaca,Cisteiul de Mureș și din orașul Ocna Mureș.
Sunt colaboratori ai Asociației Creștine de Misiune și Caritate ,,Bunul Samaritean,, la care trudesc domnul pastor Mureșan Sergiu,doamna educator Raveca Akers, doamna educator Lili Mureșan și nu în ultimul rând ,directorul Casei de Copii,,Sanctuary,, domnul Atilla Pall.

Citește mai departe