Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Tânără din Ocna Mureş, reţinută de Poliţie pentru înșelăciune

Publicat

- 6.243 vizualizări

O tânără din Ocna Mureş, cercetată pentru înşelăciune pe internet, a fost reţinută de poliţiştii IPJ Alba şi va fi prezentată, miercuri, procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

În perioada 2015-2018, tânăra, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane din toată ţara, promiţându-le achiziţionarea de diverse bunuri de pe un site de internet cu produse din afara Uniunii Europene, la preţuri avantajoase şi fără taxe vamale, fără să-şi mai onoreze promisiunea. Până în prezent, IPJ Alba a fost sesizat de 10 victime, ce ar fi plătit între 50 şi 2000 de lei, însă există bănuiala că numărul acestora este mult mai mare”, a declarat comisar de poliţie Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Comunicat IPJ ALBA:

 

Reţinută pentru înşelăciune

 

Poliţiştii din Alba au reţinut o tânără ce este bănuită de comiterea de înşelăciuni. Prin intermediul reţelelor de socializare, aceasta ar fi convins zeci de persoane că poate să comande diverse bunuri, de pe un site cu produse din afara Comunității Europene,la preţuri avantajoase şi fără să plătească taxe vamale.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de o tânără de 29 de ani, din Ocna Mureş, bănuită de înşelăciune.

Se pare că, în perioada anilor 2015 – 2018 tânăra, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane, din toată ţara, promițându-le achiziţionarea de diverse bunuri de pe un site de internet, cu produse din afara Uniunii Europene, la preţuri avantajoase şi fără taxe vamale, fără ca ulterior să îşi mai onoreze promisiunea.

Până în prezent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat de 10 victime, ce ar fi plătit sume cuprinse între 50 şi 2.000 de lei, însă există bănuiala că numărul victimelor este mult mai mare.

Urmează ca în cursul zilei de azi, 28 martie, tânăra să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai departe