Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Silviu Vinţeler: Construcţia Complexului Balnear de la Ocna Mureş va începe cel mai probabil pe 25 aprilie

Publicat

- 4.461 vizualizări
Planul bazei de tratament balnear Ocna Mures

Primarul oraşului Ocna Mureş a fost prezent vineri, 23 martie 2018 la o conferinţă de presă în Alba Iulia alături de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, conferinţă în care edilul oraşului de pe Mureş a prezentat noi date cu privire la construcţia Complexul Balnear de la Ocna Mureş în parteneriat cu CJ Alba.

„Băile Sărate” din Ocna Mureş, oraş în care s-a făcut turism balnear, până nu demult, timp de peste un secol, vor fi refăcute, datorită unui parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, printr-o investiţie de peste 5,8 milioane de euro.

Avem un proiect ambiţios de a readuce Ocna Mureş pe harta turistică, exact cum era în 1946, când era a doua localitate ca număr de turişti din ţară, când undeva 10.000 de turişti vizitau localitatea pentru a face tratament în Băile Sărate„, a declarat edilul. Silviu Vinţeler a menţionat că baza de tratament şi agrement, care se va desfăşura pe o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi, poate fi făcută de Primărie doar în parteneriat cu Consiliul Judeţean, oraşul nefiind eligibil pentru obţinerea de fonduri europene pentru că a pierdut titulatura de staţiune balneoclimaterică.

Suntem la faza de a adjudeca executantul. Până în 15 aprilie, se va declara câştigătorul, apoi pe 25 aprilie pot începe lucrările‘, a precizat Silviu Vinţeler. Durata de execuţie este estimată la 30 de luni. Primarul a apreciat că investiţia ‘Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş‘ reprezintă ‘cel mai important şi frumos proiect’ al oraşului.

La Ocna Mureş s-a făcut turism balnear timp de peste un secol, până în urmă cu peste un deceniu şi jumătate, fiind tratate aici afecţiuni reumatice, locomotorii, neuropsihice şi ginecologice.

Dintre factorii naturali de cură în oraşul Ocna Mureş trebuie menţionaţi climatul tonic şi apele minerale clorúrate şi sodice din lacurile existente pe locurile vechilor saline.

Băile Sărate au avut, pentru tratamente medicale şi de recuperare specifice, instalaţii pentru aeroterapie, helioterapie, electroterapie şi băi calde cu apă minerală sărată.

Apele care au fost utilizate în cadrul complexului „Băile Sărate” au o concentraţie deosebit de mare de sare (266 grame /litru), având următoarele indicaţii terapeutice:
Afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală şi lombară, artroze, poliartroze);
Afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
Afecţiuni reumatismale inflamatorii (stări algice articulare după reumatism articular acut sau după infecţii de focar);
Afecţiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operaţii pe muşchi tendoane şi oase, stări după entorse, luxaţii şi fracturi);
Afecţiuni neurologice periferice (pareze uşoare, sechele minore după polineuropatii, sechele după poliomielită);
Afecţiuni ginecologice (insuficienţă ovariană, cervicite cronice, metroanexite cronice).

 

Citește mai departe