Suntem şi pe:

Articolele zilei

O ocnamureşancă a predat la poliţie nişte bani găsiţi pe jos în centrul oraşului Ocna Mureş

Publicat

pe

În cursul zilei de astăzi, 9 martie 2018 cineva a găsit pe jos o sumă de bani. Fără să stea mult pe gânduri s-a dus la secţia de poliţie a oraşului Ocna Mureş unde i-a predat. Nu s-a oprit aici, a luat legătura cu administratorul site-ului Ocna Mureş Online pe care l-a rugat să anunţe prin intermediul reţelelor de socializare despre faptul că nişte bani au fost găsiţi şi că pot fi recuperaţi de la poliţie.

Fetiţa mea a găsit nişte bani în iarbă în faţa sucursalei din Ocna Mureş a CAR Credit Teiuş. I-am predat poliţiei şi aş dori să mă ajutaţi cu un anunţ, poate vede cine i-a pierdut şi poate să îi recupereze.

În mai puţin de două ore banii au ajuns înapoi la păgubită, căci vorbim de o femeie. Aceasta şi-a dat seama mult prea târziu că îi lipsesc banii, îşi pierduse orice speranţă când nora sa a văzut mesajul distribuit pe internet de mai mulţi utilizatori.

Gestul deosebit este o pildă pentru noi toţi. Am mulţumit acelei persoane pentru tot ceea ce a făcut, iar răspunsul a fost”: „Cred că oricine ar face la fel„.

Cineva a zis că spiritul civic constă în “a respecta legile şi a face tot ceea ce stă în puterea ta ca persoană pentru a contribui la buna funcţionare a societăţii.
Altcineva a mers mai departe considerând că spiritul civic este “iubirea de aproapele“.
Într-o societate din ce în ce mai egoistă, în care majoritatea caută folosul propriu din toate, te mai aştepţi să vezi acte de bunătate? Nu prea. Ei bine azi am primit dovada că m-am înşelat.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile