Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Să vă fie ruşine!

Publicat

- 308 vizualizări

Ocnamureşenii obişnuiesc să petreacă cu familiile o zi la iarbă verde pe malul Mureşului când vremea o permite. Minivacanţa de Rusalii ne-a adus vreme frumoasă aşa că a fost prilejul potrivit pentru o „baie” de soare sau chiar o baie în râu însă pe mulţi i-a cuprins groaza  când au descoperit că malul Mureşului, în zona oraşului Ocna Mureş, înseamnă o haldă de gunoi interminabilă: cadavre de animale intrate în putrefacţie, resturi menajere, pet-uri,mult, mult moloz şi chiar ambalaje de la vreun magazin.

Pe considerentul că nimeni nu vede, continuăm să aratăm lumii cât suntem de „civilizaţi” la Ocna Mureş şi aruncăm gunoaie la întâmplare pe malul Mureşului şi în alte părţi, probabil unii dintre autori fiind aceleaşi persoane care nu apar pe nicio listă la firma de salubritate din oraş. Ceilalţi, mulţi şi aceştia, sunt persoane care aleg să îţi bată joc de oraşul lor, de eforturile administraţiei locale de a construi o imagine a unui orăşel curat, ordonat şi cu un aspect plăcut şi pentru care a fi civilizat înseamnă să arunci gunoaie ba într-un parc de joacă, ba pe malul Mureşului ba să rupi trandafiri din rondourile din oraş.

Pentru cei care nu aveţi cei 7 ani de acasă, când o să înţelegeţi odată că aceste acţiuni „nevăzute” sau văzute uneori au efec dramatic indirect asupra voastră, a celor care alegeţi să vă bateţi joc de tot ce înseamnă frumos şi curat în jur?  Credeţi că realizarea în viitor a unui complex balnear la Ocna Mureş o să aducă automat şi o mare de turişti? Voi aţi merge într-o staţiune plină de gunoaie, unde localnicii aleg să rupă arbori ornamentali, să deterioreze amenajările cu flori, să rupă bănci şi apoi să arate cu degetul că în oraş nu se face nimic?

Lipsa educaţiei e o problemă în Ocna Mureş şi din păcate nimeni nu ia atitudine. Pentru cei care aţi făcut dezastrul prezentat în imaginile de mai jos nu pot decât să vă zic să vă fie ruşine!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe