Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Amenajare bază de tratament şi agrement „SALINAE”” în oraşul Ocna Mureş

Publicat

- 426 vizualizări

AMENAJARE BAZĂ DE TRATAMENT ȘI AGREMENT „SALINAE” ÎN ORAȘUL OCNA MUREȘ – așa se numește un proiect ambițios al administrației locale din Ocna Mureș. Poate prea ambițios din punct de vedere financiar pentru un oraș cu o economie dispărută undeva în meandrele istoriei contemporane. Dar…

                  Joi, 24 septembrie 2015, la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș, începând cu ora 11.00 a avut loc Ședința Consiliului Județean Alba. Un moment important pentru Ocna Mureș mai ales prin faptul că pe ordinea de zi a fost și proiectul privind aprobarea acordului de asociere între CJ Alba și Orașul Ocna Mureș având ca obiect realizarea în comun a proiectului (obiectivului) „AMENAJARE BAZĂ DE TRATAMENT ȘI AGREMENT „SALINAE” ÎN ORAȘUL OCNA MUREȘ”, ca parte a „Strategiei de dezvoltare durabile a orașului Ocna Mureș 2015 – 2023”.  Adică un sprijin substanțial din punct de vedere financiar și nu numai din partea conducerii județului pentru îndeplinirea unui vis al ocnamureșenilor. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de toți consilierii județeni prezenți în sală. În sală au mai fost prezenți consilierii locali ai orașului Ocna Mureș, invitați, primari ai unor localități din județ, locuitori ai orașului, membri ai parlamentului României.

                Subiectul unei noi baze de tratament în Ocna Mureș nu e un subiect nou. O bază de tratament care să continue tradiția balneară o orașului este o necesitate pentru Ocna Mureș. Drept dovadă stă și prezentarea făcută de doamna Oana Stîncel despre cum ar putea fi viitorul orașului nostru. Turismul poate genera relansarea noastră economică. Pentru că turismul balnear generat de o bază de tratament bazată pe resursele naturale locale, așa cum era cândva, creează la rândul lui locuri de muncă în alte domenii specifice turismului în general: unități de cazare, alimentație publică etc. Și de aici până la a dezvolta turismul sportiv folosind tradițiile sportive ale orașului (vezi stadionul „Soda”, voleiul, handbalul în clubul local CS Ocna Mureș etc) nu e decât un pas. Condițiile de relief ne oferă posibilitatea dezvoltării unor trasee pentru biciclete și chiar teren de golf.  O astfel de dezvoltare sportivă e oportună și benefică pentru oraș dacă se va găsi și o variantă de a integra profilul sportiv în sistermul educațional al liceelor din Ocna Mureș.

                Opțiuni, variante, proiecte sunt multe.  Toate acestea insă necesită mulți bani și timp pentru a fi puse în aplicare.  Sprijinul pe care CJ Alba se angajează să îl dea orașului Ocna Mureș este un pas important in drumul spre o nouă bază de tratament, spre o dezvoltare integrată a turismului de sănătate, sportiv și de agrement. E un pas spre normalizarea vieții economice și sociale a unui oraș care cândva era mândria Ardealului.

               O bază de tratament care să continue tradiția celei dispărute nu de mult timp este imperios necesară. Pentru că aceasta era mândria orașului Ocna Mureș, unul din simbolurile Ardealului. Iar colaborarea orașului Ocna Mureș cu CJ Alba în această privință este o realitate care ne permite să vedem cu alți ochi viitorul orașului nostru.

Citește mai departe