Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Lucrări de reparații și întreținere a unităților de învățământ din Ocna Mureș

Publicat

- 346 vizualizări

Ca în fiecare vară, pe durata vacanței elevilor se execută cele mai multe lucrări de reparație și întreținere a unităților școlare din oraș. De acestea depind în mare măsură condițiile pe care le vor avea copiii noștri în noul an școlar și pe bună dreptate acum se vede unde omul sfințește locul.

Un învățământ de calitate presupune și condiții decente, civilizate de desfășurare a orelor de curs. De aceea, dacă dorim generații de elevi bine educate, responsabile, care să aibă un viitor profesional și social mai bun, este absolut necesar ca administrația locală să investească și în infrastructură, în asigurarea unor condiții cât mai bune pentru educație, fie ea preșcolară, primară, secundară, medie sau de meserii.

Liceul Teoretic „Petru Maior” are în execuție lucrări de reparații clădire și zugrăvire interioară integrală.

Grădinița de pe strada Drăgălina beneficiază de înlocuirea instalației electrice, montare tavane false, reparații interioare și zugrăvire interioară completă.

Grădinița cu program prelungit nr. 6 s-a înlocuit întreaga instalaţie electrică, s-au făcut reparaţiile necesare şi s-au zugrăvit două săli de grupă (unde au fost montate şi tavane false) şi s-a zugrăvit bucătăria

Școala primară Uioara de Jos este de asemenea integral reparată și zugrăvită în interior.

Trebuie menționat faptul că Grădinița de pe strada Drăgălina, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 și Școala primară din Uioara de Jos se află în subordinea Liceului Teoretic „Petru Maior”.

Toate aceste lucrări de reparații și întreținere executate la Liceul „Petru Maior” și la școlile aparținătoare au costat aproximativ 140.000 lei și vor fi finalizate integral până în data de 1 septembrie 2015.

În ceea ce privește Școala Generală „Lucian Blaga”, aceasta beneficiază de suma de 50.000 lei pentru reparații curente, lucrări care se vor finaliza până în data de 15 septembrie.

Liceul Tehnologic are în executie lucrări de întreținere și reparații interioare, precum și lucrări de reparații fațade clădiri anexe în valoare totală de 53.000 lei din care 42.000 lei acordați de Primărie și 11.000 lei din venituri proprii.

Interesul pentru copii, pentru un învățământ de calitate, pentru ca elevii să aibă condiții cât mai bune la orele de curs au ca rezultat cele prezentate mai sus.

Iar aceste lucruri sunt realizate în fiecare an în vacanța de vară a elevilor.

Mulțumim pe această cale tuturor directorilor de școli care s-au implicat în aceste investiții menite să îmbunătățească și în anul școlar care stă să înceapă calitatea și condițiile în care se desfășoară învățământul din Ocna Mureș.

Citește mai departe