Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Fanii handbalului din Ocna Mureş şi Războieni, prezenţi la „Trofeul Carpaţi” organizat la Cluj-Napoca

Publicat

- 338 vizualizări

Vineri, 20 martie, 2015, în noua şi impunătoarea sală a sporturilor din Cluj-Napoca, printre cei 7 000  de spectatori, a  fost prezent şi un grup de elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Ocna Mureş şi de la Şcoala Structură Războieni, susţinători tradiţionali ai echipei de handbal feminin a României.

Prezenţa noastră la cea de-a 47- a ediţie a „Trofeului Carpaţi” la handbal feminin o datorăm în primul rând doamnei Narcisa Lecuşanu, o mai veche cunoştinţă, prietenă apropiată a copiilor din Ocna Mureş şi Războieni pasionaţi de handbal, graţie căreia am primit 20 de invitaţii din partea Federaţiei Române de Fotbal.

Am fost martorii unui spectacol sportiv deosebit, în care am admirat mari valori ale handbalului feminin mondial:Cristina Neagu, a doua handbalistă a lumii în anul 2014, Paula Ungureanu, între primii cinci portari din lume, vedetele echipei Germaniei, Andreea Muller şi Klara Volteringh, exotica si frumoasa echipă a Braziliei, care a adus la Cluj-Napoca toate vedetele sale, dar şi puternica echipă a Suediei (locul III in Europa), experimentată şi disciplinată tactic, care a şi câştigat trofeul pus în joc.

Dincolo de bucuria de a fi atât de aproape şi de a vedea la lucru vedete şi modele sportive adevărate, am fost prezenţi şi la o frumoasă lecţie practică de educaţie civică, sportivă şi patriotică.

Am facut parte (acolo, in randul I al tribunei) dintr-un public admirabil, fin cunoscător al fenomenulu handbalistic, civilizat, decent, fair-play, un public în care am avut bucuria de a vedea mulţi, foarte mulţi copii.

A fost o seară plină de culoare, roşu, galben şi albastru, plină de sunet, inmuri naţionale, cântece româneşti, o seară a bunei dispoziţii, pe care ne-o dorim repetată şi sâmbătă, 13 iunie, la partida României cu Serbia, returul barajului de calificare pentru Campionatul Mondial şi implicit Olimpiada de Vară de la Rio de Janeiro din anul 2016.

Vom fi din nou la Cluj-Napoca, alături de echipa noastră naţională.

Hai, România!

Muţumim, Narcisa!

 

 

Prof. Popovici Pantelimon

Prof. Cărunta Elena

Citește mai departe