Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

„Calculatorul nu înlocuieşte biblioteca!”

Publicat

- 336 vizualizări

Recentul conflict între carte și tehnologie, respectiv calculator,  a fost  principala  temă a ultimei activități organizată de Consiliul școlar al elevilor  de la  Liceul Teoretic ”Petru Maior”, în data de  24.11.2014. Aceasta a avut ca scop reinițierea elevilor în lumea captivantă a bibliotecii  și cultivarea interesului față de lectură.

În ciuda ritmului alert în care tehnologia reușește să câștige teren, elevii liceului au ales să-și dedice puțin, din timpul lor, recunoașterii cărții ca element autentic, iar în competiția strânsă între acești doi exponenți, cartea este cea care ocupă locul de drept.

Activitatea a debutat cu o dezbatere în care două echipe bine pregătite au prezentat argumente convingătoare în sprijinul  moțiunii ”Calculatorul nu înlocuiește biblioteca!”. Apoi, la o cană caldă de ceai, elevii și-au împărtășit opiniile referitoare la moțiunea dezbaterii și s-au bucurat de atmosfera placută, ușor boemică.  După acest mic răgaz, aceștia și-au îndreptat atenția asupra raftului cu noutăți editoriale, și au ascultat cum colegii lor împărtășesc  trăiri din ultima carte citită confecționând semne de carte personalizate. Evenimentul a fost  finalizat într-o notă veselă printr-o ședința foto, inspirată din creațiile lui Caragiale.

Organizatori: Consiliul școlar al elevilor, Centrul de Documentare și Informare-Cândea Cristina, prof. Pustai Alina.

Citește mai departe