Suntem şi pe:

Articolele zilei

Lovitură grea pentru PSD: BEC a dispus retragerea afişelor electorale cu denumirea USL din judeţul Alba şi alte judeţe, în urma plângerilor depuse de PNL

Publicat

- 272 vizualizări

Săptămâna trecută, PNL Iaşi a făcut o plângere la Biroul Electoral Judeţean cu privire la utilizarea de către PSD în campanie a denumirii USL pe materialele de campanie. Plângerea a fost admisă astfel că PSD trebuie să îndepărteze toate afişele sau panourile care amintesc de USL, întrucât această alianţă nu mai există.

Duminică, 11 mai 2014, Biroul Electoral Central (BEC) a dispus retragerea afișelor electorale folosite de Alianța PSD-UNPR-PC cu denumirea Uniunea Social Liberală sub forma acronimului “USL” şi în alte judeţe ale ţării. Decizia vizează județele Alba, Hunedoara, Braşov, Arad, Caraș-Severin, Dâmbovița, Vâlcea, Ilfov și Botoșani.

“În procesul electoral al alegerii membrilor din România în Parlamentul European din 2014, Alianța politică Uniunea Social Liberală nu participă.

Această alianță politică a participat la alegerea autorităților administrației publice locale din 2012 și la alegerile Camerei Deputaților și a Senatului din 2012, dar în prezent și-a schimbat componența inițială, PNL denunțând protocolul de funcționare și părăsind această alianță politică.

Acest partid nu și-a dat acordul ca denumirea alianței politice respective — USL sau Uniunea Social Liberală — să fie păstrată în continuare de alianța respectivă în noua sa formă și, de asemenea, nu și-a dat acordul ca semnul electoral al acesteia să fie însușit sau utilizat de un competitor electoral”, se arată în motivarea BEC.

PSD foloseste in intreaga tara sigla USL pe propriile materiale de campanie, avand panouri si afise cu «USL traieste» si «Continuam USL»

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design