Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

La Ocna Mureș, 20 de tineri vor avea acces la servicii de orientare profesională în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană

Publicat

- 219 vizualizări

Vineri, 25 aprilie 2014 începând cu ora 10:00, la Liceul Tehnologic Ocna Mureş a avut loc lansarea JOB-clubului pentru elevi intitulat „Fii informat! Alege cariera care ţi se potriveşte” din cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de garantare pentru tinerii din judeţul Alba”. Au fost prezenţi: Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, administratorul public al judeţului Alba, primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, reprezentanţi ISJ Alba, reprezentanţi ai Patronatului Român, reprezentanţi AJOFM Alba, profesori şi elevi implicaţi în proiect.

JOB-clubul din Ocna Mureș va oferi servicii de orientare profesională pentru 20 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Ocna Mureș timp de un an. Proiectul este implementat la nivel județean pentru un total de patru instituții de învățământ astfel beneficiari vor fi cel puțin 80 de tineri liceeni, clasele X-XI cu profil tehnologic. Tinerii vor găsi în aceste spații persoanele resursă, informații, materialele de documentare privind alegerea profesiei și a locului de muncă. Informațiile vor fi completate de vizite de studiu la agenți economici din județ, pentru a permite tinerilor o mai bună cunoaștere a pieței muncii.

„Tinerii din ziua de azi nu sunt calificați pentru un loc de muncă din zonă. Proiectul tocmai asta face, încearcă să pregătească oameni pentru ceea ce oferă angajatorii. Va exista o rețea pilot de consilieri pentru îndrumarea și orientarea profesională. Aceste tip de program este absolut necesar, învățământul românesc scoate pe bandă direct șomeri pentru că mulți din absolvenți au o pregătire care nu servește niciunui angajator. Sperăm ca acest proiect să aibă succes pentru că peste un an Comisia Europeană așteaptă rezultatele. Dacă reușim vom putea continua la un nivel mai înalt, cu mai mulți elevi.” a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Tinerii se vor putea axa în cadrul proiectului pe job-uri pentru care au aptitudini iar unii dintre ei vor încerca să înființeze propriile afaceri. În acest sens ei vor putea accesa în timpul proiectului o platformă online, interactivă, prin care tinerii vor fi informați asupra drepturilor și oportunităților pentru a studia  și va exista o secțiune care va asigura funcționarea start-upurilor virtuale, exerciții practice de derulare a unei afacei virtuale.

Citește mai departe