Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Un bărbat a ars de viu în propria locuinţă

Publicat

- 228 vizualizări

Un bărbat de 55 de ani a fost găsit decedat în locuinţa sa de pe strada Nicolae Iorga, mistuită de un puternic incendiu care a izbucnit în această dimineaţă în jurul orei 6:30. Vecinii au fost cei care au alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ocna Mureş şi au sunat la 112.

Din relatarile martorilor oculari incendiul a fost unul extrem de puternic. „În câteva minute flăcările care ieşeau de pe geamuri au cuprins tot  acoperişul. Deşi au venit repede cei de la Ocna (pompierii n.r.), flăcările înalte de peste doi metri au ars tot în calea lor. Daca nu stingeau repede focul sigur se aprindeau şi casele din vecini pentru ca sunt foarte aproape şi focul a fost puternic.” ne-a declarat domnul Adrian, cel care a alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ocna Mureş.

În jurul orei 7:00 la faţa locului a ajuns şi Detaşamentul de Pompieri Aiud care mai bine de două ore a acţionat pentru stingerea incendiului.

Trupul neînsufleţit a putut fi scos după câteva ore deoarece bucaţi mari din tavan riscau să cadă în orice moment. Cauzele incendiului nu sunt clare, se efectuează cercetari în continuare.

Update 1 Pompierii militari şi SVSU Ocna Mureş au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În incendiu au ars: şarpanta din lemn acoperită cu ţiglă în proporţie de 80 % (suprafaţă de aproximativ 150 mp), uşile şi geamurile locuinţei, elemente de mobilier şi alte bunuri aparţinătoare.
Au fost salvate mansarda locuinţei, anexa gospodărească şi 2 imobile învecinate. Pagubele produse se ridică la aproximativ 75.000 lei, iar bunurile salvate la circa 180.000 lei. În urma incendiului, proprietarul a decedat.

Cauza probabilă a incendiului a constituit-o focul deschis, respectiv o lumânare neprotejată corespunzător faţă de materialele combustibile.

ISU Alba

Citește mai departe