Suntem şi pe:

Articolele zilei

Sărbătoarea Unirii la Ocna Mureş – glasuri de copii şi bucurie

Publicat

- 267 vizualizări

Ziua Unirii, reprezintă mereu un motiv de sărbătoare, pentru cei mici şi pentru cei mari, „de la vlădică până la opincă”, conform binecunoscutei vorbe populare.

Vineri, 24 ianuarie, Ocna Mureş a sărbătorit Unirea prin intermediul copiilor ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” şi al mezinilor Ansamblului „Tradiţii Uiorene”.

Programul dedicat acestei sărbători a debutat la ora 15, la Casa de Cultură „Ion Sângerean”, cu o prelegere susţinută de domnul Dan Tecar, profesor de istorie în cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior”, pe tema Unirii şi a eforturilor repetate de realizare a ei de-a lungul istoriei. Dintre cei aproximativ 70 de copii prezenţi, câţiva s-au dovedit foarte interesaţi să afle mai multe informaţii despre înfăptuirea Unirii, punând întrebări.

Manifestările au continuat la fântâna arteziană, unde, începând cu ora 15:30, copiii aparţinând Casei de Tip Familial, Centrului de Zi şi Centrului Educaţional „Sfântul Mucenic Ciprian” au recitat poezii şi au cântat „Hai să-ntindem hora mare”. Urmând îndemnul cântecului, copiii s-au prins în horă, alăturându-li-se şi domnul primar Silviu Vinţeler şi domnul viceprimar Pavel Podariu, împreună cu locuitori ai oraşului, care au asistat la program. Unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei a fost cel în care copiii au lansat baloane tricolore, strigând „Trăiască România!”.

Reîntorşi la Casa de Cultură, copiii au fost serviţi cu prăjituri şi suc, iar programul a continuat la sediul Aşezământului, cu un concurs de cultură generală, conţinând întrebări legate de subiectul Unirii. Celor mici le-a fost dedicată o secţiune specială, în care li s-a cerut să ilustreze modul în care ei îşi imaginează ziua de 24 ianuarie. Au existat trei mari câştigători ai concursului, iar în final, toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii.

În timp ce juriul a deliberat, copiii au sărbătorit ziua de naştete a unuia dintre mezinii Casei de Tip Familial, care vineri a împlinit vârsta de 5 ani, cântându-i „La mulţi ani!” şi înfruptându-se din tortul special realizat pentru această ocazie.

„Mulţumirile nostre se îndreaptă în mod special către domnul primar şi domnul viceprimar, care ne-au fost alături şi de această dată şi ne-au susţinut. Mulţumim tuturor celor implicaţi în realizarea acestui program şi îi felicit pe copiii noştri pentru seriozitatea de care au dat dovadă. Un gând bun se îndreaptă şi către unul dintre oamenii de afaceri din oraş care, în mod benevol, a dăruit copiilor băuturi răcoritoare.”, a spus Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian”.

Publicitate
Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design