Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Zilele scolii Lucian Blaga-un succes

Publicat

- 473 vizualizări

Vineri si sambata, 21 si respectiv 22 mai 2010, Scoala cu cls. I-VIII „Lucian Blaga” din Ocna Mures s-a aflat la ceas aniversar: „Zilele Scolii„. Manifestarea  se inscrie in fiecare an in preajma comemorarii patronului spiritual, poetul „luminii”, Lucian Blaga.
Actiunile bine organizate si desfasurate au demarat cu deschiderea oficiala la Casa de Cultura, unde sala plina de elevi, parinti,profesori au sustinut programul artistic. S-a prezentat totodata si Anuarul Scolii „Lucian Blaga”  de catre director, prof. Pop Elena. Momentul acordat dascalilor pensionari, ca in fiecare an, a fost unul emotionant si respectat de toti cei prezenti .
Corul cls I-IV a inaltat Imn Scolii sub bagheta magica a dirijorului prof. Eva Forika, alaturi de alte piese corale apreciate.
Punctul foarte aplaudat a fost cel intituat „Parada portului national- identitatea fiecarei natii„, in care elevii pregatiti cu costumatie adecvata au defilat cu steagul natiei respective pe imagini si pe un fond muzical preluat din specificul respectivei tari. Finalul a apartinut Romaniei, cu  fluturarea  stagului pe sunetele minunate ale naiului lui Gheorghe Zamfir,  „Ciocarlia”. Steagul U.E. a incheiat parada, cu sala interpretand „Imnul Europei”, punandu-se in valoare ideea de unitate in diversitate.
Dupa spectacol, in scola s-a derulat sesiunea de comunicari didactice interjudeteana cu tema: „Valorile moral, civice, religioase- interferente in formarea de atitudini la elevi pe intreg parcursul scolar„, pe cele trei sectiuni: educatoare, invatatori si profesori.
Sambata, tot la Casa de Cultura, s-a derulat Festivalul Coral Multicultural, la care au participat corurirle: „Dorulet”, al profesorilor de la Sc. „L. Blaga”, Ocna Mures, „Astra din Campia Turzii, dirijor prof. Rodica Trandafir, Corul Bisericii Reformate din Ocna Mures, dirijor prof. Eva Forika si Corul „Concentus” din Brasov, dirijor, prof. Marius Modiga. Deschiderea a apartinut corului claselor V-VIII din scoala, condus tot de neobosita d-na prof. Eva Foriko.
In piata din centrul orasului, la incheierea festivalului, toate corurile au interpretat un „Multi ani!„, sub conducerea prof. Marius Modiga, facand sa rasune spatiul de cant  armonios.
Zilele Scolii L Blaga s-au incheiat oficial sambata, 22 mai, 2010.
Prezenti la manifestari, din partea ISJ Alba, insp. zonal, prof. Szabo Zorica, alaturi de reprezentantii comunitatii, au apreciat reusita actiunilor organizate de scoala sub conducerea consilierului educativ, Elena Carunta

Citește mai departe