Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Mai multe firme din Ocna Mureş premiate de administraţia locală pentru activitatea desfăşurată

Publicat

- 251 vizualizări

Astăzi, 19 decembrie 2013 a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local Ocna Mureş o întâlnire între oamenii de afaceri şi administraţia locală, o întâlnire care a avut ca scop principal un dialog deschis între cele două părţi în găsirea unor soluţii reale la problemele cu care se confruntă mediul economic din zonă. La întâlnirea de astăzi au fost prezenţi şi Ion Dumitrel, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alexandru Pereş senator dar şi Sorin Ioan Bumb administratorul public al judeţului Alba. Cu această ocazie s-au discutat şi posibilităţile de dezvoltare şi oportunităţile ce pot avea impact pozitiv asupra vieţii sociale şi mai ales asupra şomajului în oraşul Ocna Mureş.

Întâlnirea a început cu un cuvânt de bun venit al primarului Silviu Vinţeler. Apoi, domnul primar a făcut cu o scurtă prezentare a realităţilor economice ale oraşului Ocna Mureş şi posibilităţi de dezvoltare prin absorbţia de fonduri europene.

„Firmele din Ocna Mureş trebuie să fie la curent cu proiectele de viitor ale administraţiei locale pentru dezvoltarea economică şi socială a oraşului. Noi (administraţia locală -n.r.) ne dorim să ştim problemele, greutăţile cu care vă confruntaţi în activitatea dumneavoastră. Apoi, punând toate cap la cap, să încercăm să găsim soluţii comune care să permită comunităţii, locuitorilor oraşului, să aibă un trai mai bun, un viitor mai sigur pentru copiii noştri. Multe din lucrurile bune care s-au întâmplat în Ocna Mureş s-au putut realiza doar prin deschiderea şi colaborare între cei implicaţi economic, social sau administrativ în viaţa oraşului. Acest lucru trebuie continuat pentru că rezultatele obţinute sunt încurajatoare.” a declarat primarul Silviu Vinţeler.

Au luat cuvântul şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel dar şi domnul senator Alexandru Pereş care au expus intenţiile viitoare care le au pentru a ajuta zona Ocna Mureş pe viitor.

„Un oraş trebuie să aibă o infrastructură bine pusă la punct, am început cu drumul Ocna Mureş-Noşlac, oraşul începe să arate bine nu vă mai rămâne decât să dezvoltaţi parteneriate cu potenţiali investitori  ” a spus Ion Dumitrel celor prezenţi în sală. Dânsul a mai subliniat faptul că pe viitor trebuie avute în vedere colaborări strânse între firme şi ONG-uri pentru a accesa fonduri în vederea dezvoltării economice a oraşului.

Un prim pas a fost făcut recent de către SC Contact Impex SRL care a reuşit să obţină două proiecte europene fiecare de câte 500.000 euro în vederea consilierii şi calificării şomerilor şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Se vor organiza cursuri în urma cărora oamenii îşi vor găsi mai uşor de lucru şi cel mai important acel un milion de euro se va întoarce în Ocna Mureş: salarii celor care vor preda, indemnizaţii şomerilor care vor urma aceste cursuri şi multe altele. Pregătirea profesională este foarte importantă pentru că degeaba mâine vine un investitor şi doreşte să deschidă o unitate de producţie în Ocna Mureş dacă nu are la dispoziţie personal calificat.

Firmele prezente au primit fiecare câte o mapă ce conţinea şi un chestionar prin care, pe viitor, administraţia locală va afla direct de la firme nevoile curente şi posibilităţile de dezvoltare.

Cu ocazia acestei întâlniri, administraţia locală a ţinut să mulţumească celor mai competitive firme din Ocna Mureş cărora domnul primar le-a înmânat căte o diplomă şi o plachetă, după cum urmează:

Cifră de afaceri:
Locul I – MCMS BOTA SRL
Locul II – Exon SRL
Locul III – Man Transport SRL

Top profit:
Locul I – MCMS BOTA SRL
Locul II – Exon SRL
Locul III – Man Transport SRL

Număr de angajaţi
Locul I – Eurotrans SRL
Locul II – Western Security SRL
Locul III –Dragoner Star SRL

Diplomă de merit pentru cele mai multe fonduri atrase în comunitate:
Contact Impex SRL

Diplomă pentru firma cu cea mai mare creştere a numărului de angajaţi 2012-2013:
Western Security SRL

„Am realizat această întâlnire din dorinţa de a vă asculta, iar acest lucru se va întâmpla ori de câte ori veţi dori dumneavoastră. Acesta este un început, continuând această iniţiativă de colaborare suntem convinşi că vor apărea şi rezultatele concrete” a ţinut să precizeze primarul Silviu Vinţeler la finalul întâlnirii.

Citește mai departe