Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

„Halloween-ul” sărbătorit de elevii de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Ocna Mureş

Publicat

- 389 vizualizări

Mare petrecere, mare astăzi la Şcoala Gimanzială „Lucian Blaga” din Ocna Mureş. Clasele din învăţământul primar s-au adunat cu mic cu mare pentru a sărbători Halloween-ul sau mai pe româneşte pe „Dovlecel”.

Halloween-ul, o sărbătoare celtică, preluată astăzi de lumea occidentală a pătruns încet şi în cultura românească în ultimii ani, astfel pe 31 octombrie se sărbătoreşte şi în România. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.

Micuţii de la şcoala „Lucian Blaga” nu au mai avut răbdare şi cu o zi în avans, au tras o petrecere pe cinste, fiecare în clasele lor, susţinuţi de părinţi şi frăţiori sau surioare. S-au costumat fiecare fie în schelet, vrăjitoare, zombie sau fantomă şi împreună cu câte un dovleac frumos sculptat au participat la diferite concursuri: „Cel mai frumos costum” sau… „Cel mai frumos dovleac”.

Strădaniile lor (dar şi alea părinţilor) au fost răsplătite în primul rând cu aplauze dar şi cu diplome. Copiii au primit bomboane cum e tradiţia şi câte un păhărel de suc după atâta „muncă”. S-au şi vizitat între ei (clasele) pentru a-şi prezenta fiecare costumaţia şi pentru a se speria reciproc. Sperietura nu a durat însă pentru că odată reuniţi au dansat împreună şi s-au simţit foarte bine, pe chipul fiecărui copil citindu-se câte un zâmbet larg. Era şi firesc. Unde vezi dansând o prinţesă cu un dovleac, sau o fantomă cu Ţestoasa Ninja şi chiar pe Dracula cu un îngeraş?!

Citește mai departe