Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Roadele Toamnei la Noşlac, ediţia a IV-a

Publicat

- 828 vizualizări

În  zilele de 14 şi 15 septembrie 2013,  a avut loc la Noşlac cea de-a IV-a ediţie a manifestării tradiţionale: „Roadele Toamnei„, sărbătoare marcată anul acesta de aniversarea a „725 de ani de la prima atestare documentară a comunei Noşlac„.

Sâmbătă manifestările au început de dimineaţă cu un campionat de fotbal la care au participat printre altele echipe din Găbud, Miraslău, Fărău, Noşlac şi Ocna Mureş iar de la ora 14, la Casa de Cultură din comună, a avut loc simpozionul : „725 de ani de la prima atestare documentară a comunei Noşlac

Duminică manifestările au început cu Sf. Liturghie la Biserica Ortodoxă Noşlac urmată apoi de un Te Deum şi depunere de coroane la Monumentul Eroilor din centrul comunei.

De la ora 14 Parada portului popular a umplut o parte din străzile comunei urmată apoi de un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” Alba şi de tinere talente ale muzicii populare româneşti dar şi de ansamblurile de dansuri populare ale comunelor Unirea, Fărău, Lopadea Nouă, Miraslău, Noşlac şi Ocna Mureş pe scena amplasată în apropierea Casei de Cultură.

Mai spre seară au susţinut un concert de muzică populară Liliana şi Viorel Moldovan de loc din Găbud urmaţi apoi de maestrul Aurel Şuteu (Turda).

Surpriza serii a fost Marina, o cântăreaţă de muzică uşoară care a susţinut un concert în faţa a sute de spectatori. Manifestările s-au încheiat cu un superb foc de artificii.

Prezentator a fost şi în acest an domnul Aron Ciprian.

Citește mai departe