Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

O creangă de plop, de aproximativ şapte metri, a căzut pe o alee din spatele blocului 44 din Ocna Mureş

Publicat

- 350 vizualizări

Creanga a căzut din senin deşi nu bătea vântul şi nici măcar nu era uscată. Incidentul a avut loc joi, 12 septembrie 2013, puţin după ora 22. Mai mulţi locatari ai blocurilor din apropiere au spus că auzit o bufnitură puternică.

„Noroc că nu era nici o maşină parcată că de obicei acolo îs vreo două parcate mereu. Eu tocmai mi-o mutasem de acolo. Se joacă copiii noştri pe aici, dacă pica creanga în timpul zilei puteam asista la o tragedie”, ne-a spus unul din locatarii blocului 44.

Doamna Bogdan Anca, o altă locatară a blocului 44 ne-a spus: „La fiecare vânt mai puternic se rup crengi din plopul din spatele blocului 44 şi deşi s-au făcut nenumarate sesizări la Primăria Ocna Mureş nu s-au luat măsuri de tăiere al plopului. Domnule primar, ce aşteptaţi, să se întâmple o nenorocire şi apoi să luaţi măsuri?”

Contactaţi telefonic atât viceprimarul Podariu Pavel cât şi primarul Vinţeler Silviu ne-au declarat că tăierea unui astfel de plop care măsoară circa 20 de metri înălţime nu poate fi făcută decât de o firmă specializată care deţine utilajele necesare şi în acest sens Primăria Ocna Mureş a demarat deja procedura de achiziţie pentru tăierea mai multor plopi din oraşul Ocna Mureş şi din Războieni iar pentru aceste tăieri este nevoie de aproximativ  20.000 lei, (200 milioane lei vechi).

Blocul 44 din Ocna Mureş a mai fost în atenţia presei, în urmă cu căteva luni o bună parte a acoperişului acestui bloc a fost distrus de un vânt puternic iar incidentul cu creanga căzută aseară nu e singular. Sperăm ca autorităţile locale să ia măsuri cât mai urgent pentru a nu mai asista pe viitor la astfel de incidente care pot avea urmări grave.

Citește mai departe