Suntem şi pe:

Evenimente

De 1 iunie, a fost sărbătoare la Aşezământul Social “Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş

Publicat

- 331 vizualizări

De ziua lor, copiii din cadrul Aşezământului Social “Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş au fost sărbătoriţi prin intermediul activităţilor interactive puse la cale de către întreg personalul Filialei Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş.

Sărbătoarea a debutat la ora 11 cu semnificaţia zilei de 1 iunie. Celor 40 de copii prezenţi (aparţinând Casei de tip familial şi Centrului de zi), cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, li s-a oferit posibilitatea participării la fiecare dintre cele patru ateliere gândite ca şi activităţi menite să le dezvolte abilităţile de relaţionare în cadrul grupului: atelierul de jocuri, atelierul de pictură pe faţă, unul competiţional (care a presupus doborârea unui castel construit din pahare, în vederea acumulării punctajului maxim) şi un atelier de creaţie (unde copiii au învăţat să construiască o morişcă din hârtie).

Una dintre cele mai iubite activităţi a fost cea de karaoke, care le-a oferit sărbătoriţilor ocazia de a cânta şi de a dansa pe melodiile lor preferate. Răsfăţul a fost completat cu un meniu special pregătit: sandwich-uri, hot dog, salam de biscuiţi şi prăjituri, iar momentul culminant a fost cel al sosirii tortului. Petrecerea a continuat până la ora 17, după care copiii au ieşit în oraş pentru a asista la spectacolul organizat de către Primăria Ocna Mureş cu ocazia Zilei Copilului.

O parte dintre copiii din cadrul Casei de Tip Familial au mărturisit că acest 1 iunie a fost cea mai frumoasă zi din viaţa lor, declarându-se totodată trişti că nu există o astfel de sărbătoare care să poată fi repetată zilnic sau care să fie organizată pe parcursul unei întregi săptămâni.

Publicitate

Ţin să mulţumesc tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment, personal angajat şi voluntari, pentru dăruirea de care au dat dovadă în această zi minunată dedicată copiilor.” a declarat domnul Ciprian Orga, coordonatorul aşezământului.

Citește mai departe