Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

A început reconstrucţia drumului de lângă „groapa de la Plus” din Ocna Mureş

Publicat

- 329 vizualizări

   

 

Zilele acestea au început lucrările de reconstrucţie a drumului distrus de lângă groapa formată în decembrie 2010 când un tavan al unei foste galerii de mină de sare s-a prăbuşit formând un crater imens în mijlocul oraşului.

    Licitaţia pentru  amenajarea terenului în zona intersecţiei Eminescu cu Iorga, porţiunea afectată de scufundarea de teren din 22.12.2010 şi reconstrucţia ecologică prin aducerea la forma iniţială a terenului a fost câştigată de două firme prin asocierea de servicii de proiectare – executie SC BTC INCHIRIERI UTILAJE SRL – SC MINESA ICPM SA cu propunere financiara de 175.000 lei respectiv 38036 euro fara TVA.

     Firmele respective vor desfăşura lucrări de amenajare a terenului, de stabilizare a solului şi servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice. Mai pe scurt se va reface zona sensului giratoriu de la intersecţia străzilor M. Eminsecu şi Nicolae Iorga şi in special porţiunea de drum distrusă de lângă lac. Lucrările vor dura aproximativ 6 luni şi treptat se va da drumul circulaţiei autovehiculelor mici ca măsură de precauţie pentru a se putea monitoriza evoluţia terenului din zona lacului în urma amenajărilor şi a reconstrucţiei zonei.

 

Citește mai departe