Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Sărbătoarea Sfântului Andrei la Ocna Mureş

Publicat

- 500 vizualizări

Astăzi, 30 noiembrie 2012, pentru Parohia Ortodoxă nr.1 din Ocna Mureș, sărbătoarea de Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, are o semnificație aparte pentru că biserica parohiei are Hramul Sfântul Apostol Andrei. Astfel de dimineață credincioșii s-au adunat la Sfânta Liturghie oficiată de preotul paroh Marcu Cornel care a fost urmată de un concert de colinde susținut de copiii de la Tradiții Uiorene Ocna Mureș, grupa mică. Micuții au fost răsplătiți fiecare după obicei cu dulciuri dăruite de către organizația de femei a parohiei.

După amiază, a fost oficiat Sfântul Maslu de către un sobor de șapte preoți la care au participat numeroși credincioși din toate parohiile din zona orașului Ocna Mureș dar și oficialități ale orașului și ale județului Alba. Slujba a fost urmată de un nou concert de colinde, susținut de această dată de tinerii de la Tradiții Uiorene Ocna Mureș (grupa mare) conduși de doamna Stoica Liana și de corul Hrisostom din Aiud.

Pentru preotul paroh Marcu Cornel ziua de astăzi este deosebită și prin faptul că își sărbătorește ziua de naștere prilej cu care îi urăm La Mulți Ani!

Citește mai departe