Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Nu sunt bani…

Publicat

- 281 vizualizări

 

            Acum ceva timp Primăria oraşului Ocna Mureş prezenta situaţia exactă ale conturilor şcolilor din localitate din care reieşea clar că unităţile de învăţământ au bani, dar au mari probleme de gestionare şi utilizare corespunzătoare a acestora.

            Astăzi revenim cu informaţii suplimentare la acel articol şi cu exemple din aceeaşi categorie.

            Şcoala "Lucian Blaga" are 80.000 lei în conturi. Becurile din interiorul sălii nu sunt toate funcţionale, unele de multă vreme. Motivul neînlocuirii lor? "Nu sunt bani…".

            Un alt exemplu, de această dată de la căminul din oraş, de lângă primărie. Aici părinţii se plâng că sunt nevoiţi să-şi lase copiii în frig, iar lucrările de reparaţie şi întreţinere se fac mai rar decât ploile din vara asta. Motivul? "Nu sunt bani…" Conturile căminului totuşi deţin "modica" sumă de 60.000 lei. Iar copiii noştri sunt ţinuţi în frig. Plătiţi dumneavoastră, cei din conducere, din indemnizaţia pe care o primiţi ca directori, cheltuielile pentru tratamentul copiilor care se îmbolnăvesc?

            Perdelele arată de parcă au fost intens folosite de cei de la SALPREST. De ce? Acelaşi motiv: nu sunt bani…

            De la grădiniţa nr. 2 am înţeles că au sunat vreo două zile la primărie ca să vină cineva să le cumpere şi să le înlocuiască un bec. Că nu sunt bani…

            Tot la aceeaşi grădiniţă gardul pare în regulă. Dar dacă treceţi mai aproape de el şi priviţi partea superioară a stâlpilor vă îngroziţi. E destul ca un copil mai vioi să se urce şi să împingă acele părţi, pentru că sigur cineva se va lovi. Bucăţi stâlpi de 20 de kg şi mai bine stau într-un echilibru total instabil, până şi un vânt mai puternic le poate dărâma. De ce nu se repară? Pentru că nu sunt bani… Dacă cineva se va accidenta? Sau pentru asta or fi bani…

            Repetăm: şcoala "Lucian Blaga" are în cont 80.000 lei, iar căminul are în cont 60.000 lei.

            Folosiţi banii pentru copii, pentru ei au fost daţi, nu pentru a fi ţinuţi ca obiecte de muzeu. Mai trimiteţi-vă contabilii pe la bancă înainte de a cere alţi bani.

         

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *