Suntem şi pe:

Articolele zilei

Turneul de handbal junioare din Ocna Mureş 13-14 octombrie 2012

Publicat

- 527 vizualizări

 

Meci de handbal in sala de sport din centrul orasului Ocna Mures

            În ultima vreme în micul orăşel de pe malul Mureşului încep să aibă loc din ce in ce mai multe activităţi sportive. E evident faptul că fără sport nu putem avea o populaţie sănătoasă, e evident faptul că mişcarea sportivă e un mijloc de a ne cunoaşte şi de a ne face cunoscuţi.

            Astăzi şi mâine are loc în Ocna Mureş un turneu de handbal junioare, turneu la care participă pe lângă clubul local C.S. Ocna Mureş şi echipele C.S. Arena Tg. Mureş, C.S. Olimpic Tg. Mureş, C.S. Sighişoara şi Şcoala Generală „Ion Vlăduţiu” din Luduş.

            Meciurile au început deja, spiritul de competiţie se simte şi între jucătoare şi în rândul publicului. Dar cel mai mult contează dorinţa de sport, de mişcare, de participare. Scorurile contează mai puţin, important e faptul că putem să facem handbal de performanţă şi în Ocna Mureş, că putem duce mai departe tradiţii sportive demult începute şi prea devreme uitate.

Publicitate

            Datorită unor oameni inimoşi pentru care sportul e mai presus de multe alte lucruri obişnuite din viaţa noastră putem vorbi azi de mişcare sportivă în oraş. Poate unora nu li se pare cine ştie ce, dar e un pas înainte făcut de şi pentru comunitate. Faptul că în organizare în afară de C.S. Ocna Mureş sunt implicate Federaţia Română de Handbal si Primăria Ocna Mureş şi că printre participanţi sunt cluburi din alte judeţe înseamnă că începem să fim luaţi în seamă dincolo de limitele judeţului. Nu mai reprezentăm doar groapa de la Plus şi un munte de sare, reprezentăm şi o mişcare sportivă de care putem fi mândri, indiferent că e handbal, volei, fotbal, tenis de masă. Putem fi mândri de ei şi de cei care-i pregătesc pentru că dincolo de rezultate sunt ai noştri, ne reprezintă şi trebuie să-i susţinem.

            Azi şi mâine avem în sala de sport a oraşului handbal fete junioare (echipa noastră se încadrează la grupa juniori 3), săptămâna viitoare avem volei (Old Boys, turneu internaţional), poate cândva vom reuşi să facem şi baschet şi alte sporturi. Aşa cum în fotbal am reuşit să dăm ţării şi cluburilor de top jucători renumiţi, aşa vom reuşi şi în alte sporturi.

            Voinţă este, copii care vor să se afirme sportiv sunt, trăirile lor din timpul competiţiilor nu sunt cu nimic mai prejos decât ceea ce simt cei mari în competiţii internaţionale de vârf, mai rămâne să găsim doar ceva surse de finanţare şi timp să-i încurajăm în ceea ce fac.

            De aceea vă aşteptăm şi azi şi mâine şi săptămâna viitoare şi ori de câte ori este ceva organizat la sală sau pe stadion să veniţi să-i susţinem pe cei care ne reprezintă. Pentru că sunt ai noştri, dintre noi, şi depun efortul pe care îl depun şi pentru noi. Repet, rezultatul nu contează. Contează doar respectul nostru pentru munca lor şi a celor care îi pregătesc. Şi susţinerea noastră.

Publicitate

Citește mai departe