Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Elevii din Războieni învaţă din această toamnă într-o şcoală renovată recent cu bani de la Banca Mondială

Publicat

- 320 vizualizări

Inaugurarea Scolii Generale din Razboieni

 

Marţi, 9 octombrie 2012 a fost inaugurată Şcoala generală din Războieni. Au fost prezenţi numeroşi invitaţi printre care Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Bumb, administratorul judeţului Alba, Silviu Vinţeler, primarul oraşului Ocna Mureş, Pavel Gligor Podariu, viceprimarul oraşului Ocna Mureş, Elena Pop, directoarea şcolii „Lucian Blaga” din Ocna Mureş, foşti elevi şi profesori ai şcolii, preotul Vasile Armanca, preotul Vladimir.

După slujba religioasă ţinută de cei doi preoţi şi după cuvintele adresate elevilor de către o parte din cei invitaţi, cei prezenţi au vizitat şcoala, aceasta fiind refăcută după o lucrare ce s-a întins pe mai mulţi ani datorită valorii mari a investiţiei. Cifra exactă este de 1.691.110 lei din care contribuţia locală este de 80.000 lei, restul fiind fonduri de la Banca Mondială. Astfel întreaga unitate de învăţământ a fost renovată: exteriorul, interiorul cu săli de clasă noi adăugate la etajul clădirii, grupuri sanitare interioare, acoperişul. Acum şcoala are la parter chiar şi un amfiteatru pe care multe unităţi de învăţământ şi-ar dori să-l aibă, la fel şi grupurile sanitare.

Se fac toate demersurile necesare şi se depun toate eforturile atât din partea autorităţilor cât şi din partea conducerii şcolii pentru ca până în iarnă să se rezolve şi problema încălzirii. Întârzierea se datorează în principal datorită birocraţiei în materie de obţinere a tuturor autorizaţiilor necesare.

Evident mai sunt multe de făcut (terenul de sport, aleile din curtea şcolii), dar chiar şi aşa şcoala generală din Războieni reprezintă un exemplu pentru foarte multe şcoli din judeţ. Există sprijinul autorităţilor locale în continuarea investiţiilor şi definitivarea întregii lucrări într-un timp suficient de scurt (terenul de sport, aleile, mobilier scolar, etc), astfel încât elevii din Războieni să poată beneficia de tot ce este necesar unui copil pentru a învăţa.

Citește mai departe