Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Copiii voluntari ai clubului „Exploratori pentru viitor”, prezenţi în Ocna Mureş

Publicat

- 388 vizualizări

 Exploratori pentru viitor la Ocna Mureş

        Astăzi, 11 septembrie, se desfăşoară în oraşul Ocna Mureş o acţiune de voluntariat a copiilor organizată de Biserica Adventistă de ziua a Şaptea Ocna Mureş şi de pastorul Ştefan Ioan Pelin. Această activitate are ca scop marcarea cu var a bordurilor din oraş, ca o componentă a programului de curăţenie şi înfrumuseţare a urbei.

          Fără a folosi cuvinte mari sau laude fără acoperire, toţi copiii participanţi la această acţiune şi-au desfăşurat energia specifică vârstei şi şi-au indeplinit cu conştiinciozitate şi plăcere ceea ce şi-au propus. Au văruit bordurile din centru de pe strada Nicolae Iorga, apoi au continuat pe strada Cloşca. Acţiunea se va termina cu vopsirea balustradei metalice de pe trotuarul ce duce spre Uioara de Sus.

          Mâine se continuă şi pe alte străzi ale oraşului, astfel încât drumurile localităţii vor căpăta încet-încet un aspect decent şi curat.

          Toti copiii fac parte din clubul „Exploratori pentru viitor”, club aflat sub tutela Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Participanţii la voluntariatul de astăzi din oraşul nostru sunt în număr de 19 copii şi 3 instructori, majoritatea din Aiud. Ceea ce fac ei astăzi se încadrează în programul numit „TINSERV” (Tineri în serviciul comunităţii), program care urmăreşte voluntariatul în serviciile comunitare. Acest club desfăşoară, în afara acţiunilor benevole şi de întrajutorare, activităţi de turism, sportive şi culturale.

          Mulţumim tuturor celor care, văzând efortul acestor copii sub soarele puternic, le-au oferit piersici, apă, suc ori doar un gând bun sau o mulţumire. Suntem convinşi că totul a pornit din inimă şi cu respect pentru munca depusă, pentru gestul acestor tineri.

Citește mai departe