Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Olimpici. Din nou!

Publicat

- 551 vizualizări

olimpici Liceul Petru Maior Ocna Mures

Oraşul nostru se poate mândri, din nou, cu o nouă serie de olimpici. De aceasă dată ei provin de la una din cele mai profunde materii: religia. Îndrumaţi de Prof. Popa Laura, elevele de la Liceul Teoretic “Petru Maior”, au parcurs, până la etapa naţională toate celelalte etape a celei de-a doua ediţii a olimpiadei de religie. Astfel, la etapa judeţeană, desfăşurată la Alba Iulia, în data de 20 martie 2010, oraşul nostru s-a prezentat cu un număr de cinci eleve. Acestea sunt:

  • Balag Roxana (cls. a XII-a; locul 1 cu nota 9,80);
  • Băilă Adelina (cls. a XI-a; locul 1 cu nota 9,80);
  • Sanislav Florina (cls. a XI-a; locul 3 cu nota 9,50);
  • Mureşan Ioana (cls. a IX-a; menţiune cu nota 9,00);
  • Herchi Raluca (cls. a IX-a; menţiune cu nota 9,00).

Dintre acestea, două au mers mai departe la etapa naţională, respectiv Balag Roxana şi Băilă Adelina. Faza naţională a avut loc la Suceava, în intervalul 6-9 aprilie 2010. Aici, cele două fete, şi în special Băilă Adelina au obţinut rezultate foarte frumoase. Astfel, Adelina Băilă a câştigat locul 1 cu nota maximă, 10  „curat”, iar Roxana Balag a obţinut menţiunea a doua cu nota 8,35.

Cele două au demonstrat că acest oraş poate avea un viitor, chiar dacă prezentul e atât de sumbru. Acest oraş are potenţial, iar această nouă performanţă arată faptul că în tineri şi în performanţele lor stă această putere. Amintim faptul că nota 10 a mai fost obţinută acum un an de Armanca Iustiniana la olimpiada naţională de dogmatică, care a avut loc la Arad în 2009.

Astăzi, 10 aprilie, cele cinci participante la etapa judeţeană, împreună cu D-na Prof. Popa Laura, au participat la Liturghia Sântului Ioan Gură de aur, slujită la Capela Facultăţii de Teologie din Alba Iulia. La slujbă a luat parte şi Pr. Bolea Nicolae, inspector judeţean de religie. La sfârşit, elevele au fost premiate de către Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei. De menţionat că, cele două participante la etapa naţională, vor fi premiate de Rusalii (23 mai), într-o festivitate specială.

Tot astăzi au fost anunţate şi rezultatele concursului de eseuri “Crezul meu”. La acest concurs, eleva Tiru Patricia din cls. a VII-a a obţinut o diplomă de participare. Concursul face parte din proiectul Patriarhiei Române “Hristos împărtăşit copiilor” şi cuprinde trei etape: judeţeană, regională şi naţională. Concursul constă în creerea unui eseu, de maxim o pagină (scrisă la calculator, cu fontul „Times New Roman”, caractere de 12, cu tema “Crezul meu”).

Echipa site-ului Ocna Mureş Online adresează sincere felicitări elevelor participante şi îndrumătoarei lor. Felicitări! Cu astfel de tineri oraşul nostru se poate mândri.

P.S.: Vă place imaginea de la articol? Drăguţă fată, nu? Da, şi eu tot aşa zic, dar stă pe la noi pe aici numai până primesc o poză cu fetele. În final eu vă spun la revedere. Mă duc înapoi la Alba! Ne mai vedem noi pe aici şi cum spune băse: „Să trăiţi bine!”.

Autor: Serafim

 

Citește mai departe