Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocnamureşenii şi-au sărbătorit cu mic cu mare oraşul

Publicat

- 341 vizualizări

Ocna Mureş este de aseară în sărbătoare. Aproximativ 1000 de ocnamureşeni au petrecut până aproape de miezul nopţii în centrul oraşului cu prilejul Zilelor oraşului Ocna Mureş.

Manifestările legate de această sărbătoare au fost precedate de un meci de volei, primul meci de volei internaţional susţinut în Ocna Mureş. El a avut loc la sala de sport din centrul oraşului între echipele Old Boys Ocna Mureş şi Old Boys Szolnok ( Ungaria ).

    „În deschiderea meciului seniorilor, cei mai tineri volebalişti din oras: CS Ocna Mureş, antrenaţi de Nicuşor Nicoară şi Oana Stîncel au întâlnit echipa antrenată de Lucky Victoratos – CS Kefalonia Ocna Mureş, într- un meci foarte antrenant şi spectaculos de minivolei. Pentru cei mai mulţi dintre tinerii jucători a fost primul meci oficial jucat în faţa unor tribune pline, prezenţa spectatorilor făcând ca jocul să fie încărcat de emoţie.  A fost un meci foarte disputat, în care dăruirea şi pasiunea micilor volebalişti i-au încântat şi fermecat pe spectatorii prezenţi în tribune. Tribunele au fost pline şi, într-un deosebit spirit de fair play, i-au încurajat şi susţinut permanent, răsplătindu-i pe tinerii jucători pentru efortul depus.
S-au jucat 3 seturi, în care cei care s-au impus au fost volebaliştii de la CS Ocna Mureş cu 2-1, dar scorul a fost cel mai puţin relevant în acest meci, întrucât câştigători au fost deopotrivă jucătorii ambelor echipe de pe teren, dar şi spectatorii din tribune.
După meciul de minivolei a urmat meciul vedetă al zilei: Old Boys Szolnok – Old Boys Ocna Mureş. Echipele au intrat pe teren în apaluzele spectatorilor şi după încălzirea de rigoare au răsplătit audienţa cu un meci de volei de mare clasă, oaspeţii din Szolnok având în componenţa lor jucători care au evoluat în prima ligă maghiară de volei precum şi în lotul naţional al Ungariei.
După 3 seturi în care echipa noastră s-a impus cu 3-0 (25-21; 25-16; 25-17) s-a mai jucat încă un ultim set în care jucătorii celor 2 echipe au jucat amestecaţi, spre încântarea celor prezenţi în sală.
” ne-a declarat domnul Marius Stîncel, organizatorul evenimentului.

     Începând cu ora 17 pe scena montată în centrul oraşului şi-au făcut apariţia „Adevărul” și „Step up dance” din Ocna Mureș și „4Tenns” din Turda. A urmat Clubul copiilor din Gherla care au demonstrat că şi cei mici pot dansa la fel de bine ca şi cei mari. Solistele de muzică ușoară Andreea Ardelean și Cristea Daniela au încercat să mai dezmorțească publicul care creştea de la o oră la alta. Camelia Ilea, interpretă originară din oraș a readus puțin mândria de a fi din acest oraș celor prezenți. Ansamblul „Tradiții Uiorene” a avut un efect similar asupra oamenilor, printr-un dans ţigănesc.

    Atmosfera a început să se încingă odată cu spectacolul oferit  de cei de la Caravana Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Defilarea domnişoarelor în costume de baie a fost urmată de Flaviu fără S,  care a demonstrat de ce a ajuns în finala „Românii au Talent” printr-un show inedit.

   Odată cu lăsarea serii şi-a făcut apariţia Vescan care a susţinut un concert  „ca la el acasă” spre deliciul adolescenţilor prezenţi în număr mare în faţa scenei. L-au urmat fetele de la Like Chocolate cu hitul verii „Maria, Maria”.

   „Spectacolul din prima seară a Zilelor Oraşului Ocna Mureş a fost un succes, am putut urmări muzică uşoară, muzică hip-hop, dansuri, prezentare de modă, toate acestea au antrenat lumea ]ntr-o atmosferă de bună dispozi’ie. Spectacolul s-a terminat în jurul orelor 23:30 însă ar fi continuat mult şi bine, ocnamureşenii prezenţi în număr mare au cerut de nenumărate ori „bis” celor aflaţi pe scenă. Duminică începând cu ora 16 vom asista la un spectacol de muzică şi dansuri populare însoţite de o paradă a portului popular în cadrul celei de a III-a ediţii a Festivalului Interjudeţean de Folclor „Tradiţii Uiorene”,  iar spre seară vom asista la un concert susţinut de fetele de la Heaven. Seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilelor oraşului Ocna Mureş se va încheia cu un foc de artificii. Mulţumesc ocnamureşenilor care au demonstrat ca nu au uitat să se distreze şi îi aştept şi în această seară la fel de voioşi” – Stoica Liana, Directoarea Casei de Cultură  „Ion Sângerean” Ocna Mureş

 

Citește mai departe