Suntem şi pe:

Articolele zilei

Cum să le oferi copiilor educația de care au nevoie? Iată 5 recomandări utile!

Publicat

- 84 vizualizări
Poză de Tyler Nix pe Unsplash.com

Fiecare copil este un dar de la Dumnezeu și educația micuțului reprezintă o investiție inestimabilă. Încă de la naștere, când copiii au nevoie de protecție și li se aleg niște nume aceștia își conturează din ce în ce mai mult personalitatea, cresc și se dezvoltă în funcție de mediul în care trăiesc. Într-o familie creștină este puțin probabil să fie copilul inadaptat social, atât timp cât există dragoste, înțelegere și răbdare. Dacă vrei să afli care sunt cele mai utile recomandări pentru educația copiilor, vei descoperi în continuare tot ce te interesează pentru a menține permanent spiritul creștin în familie și în societate. 

Top 5 recomandări utile pentru educația copiilor

Deși cei șapte ani de acasă au rămas acum numai șase, în urma școlarizării copiilor încă de la această vârstă fragedă, prin parteneriatul școală familie se colaborează permanent în scopul educației micuților. Este adevărat că regulile de bun simț se învață în familie, însă copiii sunt adevărați „bureți absorbanți”, drept care pot asimila și deprinderi mai puțin folositoare.

Care sunt cele mai utile recomandări pentru a menține prietenia cu micuțul?

  1. Explică-i micuțului, pe înțelesul lui, care sunt cele mai importante valori morale

Dacă în familie există o atmosferă de prietenie, de ajutor reciproc, de bună dispoziție, copilul va împrumuta de la părinți această stare. Cu puțină pricepere și multă perseverență poți menține permanent spiritul creștin în familia ta, mai ales dacă vorbești cu micuțul și îi ești aproape când are nevoie. Pentru a găsi răspunsuri pertinente la întrebările care îi frământă pe micuți, caută pe stephanus.ro și descoperă bibliile pentru copii, deosebit de utile și ușor de înțeles, cu multe ilustrații și explicații pe înțelesul acestora.

  1. Educația prin exemple este esențială

Degeaba îi spui unui copil să nu mai mănânce dulciuri, dacă tu consumi în fața acestuia astfel de produse. Micuțul reproduce mai ales ceea ce vede, nu ceea ce aude la o anumită vârstă.

  1. Ține-te de cuvânt când îi promiți ceva copilului

Când observi că micuțul începe să mintă, este un semnal clar că nu este ceva în regulă în familie. Explicația este simplă: dacă părinții nu se țin de cuvânt când promit ceva, el de ce ar face altfel? 

  1. Evită să vorbești în contradictoriu cu partenerul de viață în fața copilului

Când părerile părinților sunt disputate în fața copilului, acesta asociază această discuție contradictorie cu o ceartă și se poate simți vinovat. Este important să menții o atmosferă de calm și bună dispoziție în familie.

  1. Încurajează fiecare inițiativă a copilului și asigură-l că, atunci când greșește nu este un capăt de țară și poate primi o nouă lecție de fiecare dată

Care este adevăratul scop al educației?

Dacă ții cont de cele trei mari virtuți creștine: credința, nădejdea și iubirea este imposibil să nu educi copilul în cel mai frumos mod cu putință. Așa cum valorile morale se pot învăța pe tot parcursul vieții, fiecare persoană poartă în sine un suflet de copil și tânjește uneori către lucrurile simple și frumoase din trecut. Când părinții copilului se iubesc și se înțeleg, acesta împrumută de la mamă și de la tată un comportament prietenos și vesel. Copilul poate fi ușor de modelat, mai ales dacă părinții sunt pe aceeași lungime de undă, petrec suficient timp cu micuțul și îi răspund la întrebările care îl frământă. Un copil bine educat se va integra ușor în colectivitate sau în societate, pentru care efortul părinților va fi răsplătit cu rezultate optime.

Prin urmare, educația copiilor este o misiune pe cât de dificilă, pe atât de frumoasă, mai ales că scopul final este integrarea în societate și adaptabilitatea fiecărui individ pentru a se descurca singur și a-și crea o nouă familie.

Citește mai departe