Articolele zilei
Sfaturi pentru atunci când te muți într-un spațiu mai restrâns
Există multe situații care pot duce la decizia de a te muta într-un loc cu mai puțin spațiu. Poate că de ceva vreme starea ta financiară este mai puțin bună și decizia de a te muta într-un loc mai puțin costisitor e una practică. Ori poate că ai ieșit dintr-o relație în care stăteați împreună, iar acum te-ai mutat într-o garsonieră sau un apartament mai micuț. Sau, e posibil să fie prima dată când pleci de acasă, pentru a merge la facultate. E de asemenea posibil ca spațiul mai mic în care te muți să fie mai bine plasat decât cel vechi. Sau e posibil ca niciunul din motivele de mai sus să nu se potrivească pentru tine, dar să ai nevoie de câteva idei și sfaturi pentru cum să îți organizezi locuința / camera dacă te muți într-un loc de dimensiuni mai reduse.
Cum să îți organizezi locul în care trăiești pentru a fi mai spațios
În primul rând, nu cumpăra alte piese de mobilier pe lângă cele care se află deja la locație, decât dacă le înlocuiești pe cele vechi. Spațiile mici nu permit „tencuirea” pereților cu dulapuri sau rafturi, fiindcă pot lăsa impresia unei camere în care te sufoci. Sfatul cel mai potrivit e ca, dacă nu apreciezi modul în care arată mobilierul din punct de vedere estetic sau funcțional, să iei mobilă după modelele minimaliste: dulapuri, rafturi și vitrine cât mai spațioase, care folosesc fiecare centimetru disponibil.
Dacă spațiul din bucătărie este foarte mic, aceasta fiind poate chiar unită cu holul ori cu camera principală, e posibil să nu te atragă ideea de a avea un aragaz cu cuptor care să ocupe loc. O soluție pentru această problemă este achiziționarea unei plite încorporabile de pe altex.ro care să îndeplinească majoritatea funcțiilor unui aragaz. Spațiul de sub aceasta poate fi ocupat de zone de depozitare sau de alte electrocasnice esențiale.
O altă idee care te poate ajuta atunci când locuiești într-un loc de dimensiuni reduse este să nu acoperi ferestrele. Orice perdea sau draperie, dincolo de faptul că ocupă loc, nefiind lipită de fereastră, mai și obstrucționează lumina soarelui și vederea către exterior. Contactul cu lumea de afară poate face o cameră să pară cu mult mai mare decât e de fapt, acest aspect contribuind la impresia de spațiu în care se poate locui cu lejeritate.
În final, e important de menționat faptul că, indiferent cât de larg și spațios e locul în care stai, cel mai important este să menții ordinea și curățenia. În același sens, un loc restrâns, chiar dacă are ferestre mari și neacoperite, dar și strictul necesar în materie de mobilier și electrocasnice, va părea extrem de sufocant și neprimitor dacă nu e bine îngrijit și curățat. Hainele de pe podea, colțurile camerelor pline de praf, obiecte care nu au ce căuta în locul în care se află, ci doar sunt uitate acolo, toate acestea contribuie la impresia că în cameră nu te poți mișca cu adevărat.