Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Spectacol dedicat Mamei

Publicat

- 157 vizualizări

La Casa de Cultură Ion Sângerean din Ocna Mureș, a dat buzna primăvara! Cu emoții ascunse în suflet, dar cu marea dorință de a-și sărbătorii mamele, copiii de la Așezământul Sf. Mucenic Ciprian Ocna Mureș au creat o atmosferă festivă printr-un spectacol închinat Zilei Internaționale a Femeii.

            Alături de părinții și bunicii sosiți, au fost prezente numeroase cadre didactice și reprezentanți ai Consiliului Local al orașului împreună cu domnul primar Silviu Vințeler și domnul viceprimar Pavel Podariu.

            Spectacolul a fost susținut de grupuri de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, coordonați de responsabilii cu munca educativă a acestora, în persoana doamnelor Cristina Morovan, Doina Anghel și a doamnei prof. pentru învățământ primar Geta Huiculescu. Copiii au deschis festivitatea, prezentând sceneta Iepurașul Țupa – Țup, interpretată în mare parte de școlarii clasei pregătitoare, care a înregistrat un succes răsunător. Apoi, elevii mai mari au recitat poezii și cântece pline de vibrația dragostei firești pentru ființele care le-au dat viață, care-i cresc cu grijă și le îndrumă pașii spre împlinire.

            Corul Doruleț al cadrelor didactice din orașul nostru au adus multă armonie de voci prin piesele corale interpretate, dirijate și acompaniate de prof. Eva Forika și Levente Szöcs. Iubitorii de folclor cuprinși in grupele de dansatori din cadrul Ansamblului Tradiții Uiorene coordonați de doamna Liana Stoica au prezentat un program de dansuri și cântece populare românești.

În cadrul evenimentului, domnul primar Silviu Vințeler a adus omagiu tuturor femeilor prezente în sală oferindu-le cuvinte alese prinse în fire de garoafe.

În încheiere, sub îndrumarea prof. Levente Szöcs, un grup de tineri din oraș au încântat audiența cu cântece interpretate la chitară.

Expoziția de mărțișoare a avut la rândul ei un succes deosebit, ca, de altfel, întreg evenimentul dedicat Zilei Femeii.

Filiala Filantropia Ortodoxă din Ocna Mureş a luat fiinţă în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 78 de copii și 37 de persoane adulte, prin cele cinci servicii sociale licențiate: Casa de Tip Familial,  Centrele de zi din Ocna Mureș și Războieni. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, în care sunt sprijiniţi 10 persoane, iar de la 1 decembrie 2023 Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, unde în prezent sunt ocrotiți 22 de beneficiari.

Geta Huiculescu

profesor la Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș

Citește mai departe