Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Peste 250.000 de vizitatori au trecut pragul Băilor Sărate Ocna Mureș în 2023

Publicat

- 3.492 vizualizări

Pe 13 mai 2023 Complexul de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș și-a deschis porțile pentru publicul larg. Un eveniment așteptat cu nerăbdare atât de locuitorii orașului Ocna Mureș dar și de turiștii din toată țara și din străinătate. Odată deschise publicului, băile au fost asaltate la propriu.

Investiția de peste 8 milioane de euro a funcționat la capacitate maximă încă din prima oră iar în cele șapte luni și jumătate de funcționare din 2023, 246.335 de persoane au trecut pragul băilor, plătitori de bilete, plus copiii sub 7 ani care au intrat gratuit deci putem spune că peste 250.000 de vizitatori s-au bucurat de noile băi sărate construite la Ocna Mureș.

Asta înseamnă o medie de 1000 vizitatori pe zi. Încasările arată și ele bine, investițiile se țin lanț.

Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor. Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri. Iar cum ați aflat din presă, pe lângă banii reinvestiți din încasările de la băi, dorim să facem un Aqua Parc, 50% din fonduri europene și 50% fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș, deci 25% și 25%. Pe lângă toate acestea vrem să construim un hotel pentru a ajuta turismul hotelier din oraș care are un grad de ocupare de 100% zilnic, de la deschiderea băilor în mai 2023. Investițiile vor continua pentru a dezvolta tot ce înseamnă turismul Balnear în orașul Ocna Mureș.” a declarat pentru Ocna Mureș Online, Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Citește mai departe