Suntem şi pe:
Clinica Sante

Imaginea zilei

Cateva fotografii interesante legate de Soda

Publicat

- 1.542 vizualizări

Soda atelier turnatorie este o fotografie inainte de trecerea din 1978 in 1979 facuta in fata atelierului de confectii metalice in care sunt atat muncitori de la turnatorie cat si cativa de la atelierul de confectii. Pot fi recunoscuti Popa Ionas, Martin Vasilica, Vlad Emil, Cristea Vasile si Ciungan Victor. La aceea data turnatoria era capabila sa realizeze 90% din necesarul de piese turnate din fonta si neferoase, piese de medie si chiar inalta complexitate. Sectia mecanica in a carei componenta erau aceste ateliere, numara la aceea data cca. 250 de muncitori si executa utilaje tehnologice si piese de schimb necesare atat combinatului cat si tertelor intreprinderi din intreaga tara.

 

O alta fotografie interesanta reprezinta Combinatul de soda in primavara anului 1996 cand am avut un inceput de inundatii. Apar in fotografie podul vechi, parte din turnul de la soda grea, cladirea laboratorului, cladirea unde erau proiectarile si central de calcul, silozul de calcinata si mai ales poarta nr.1. Erau vremuri cand inca Soda BUBUIA la toata capacitatea.

 

A treia fotografie reprezinta incercarea reusita, de asta data, de a ne lua zborul cu deltaplanul construit de baietii de la atelierul de strungarie. In fotografie, Victoras Dragomir reuseste sa se inalte cu deltaplanul pe Banta deasupra „fostului spital nou”.

Foto si text: Victor Ciungan

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *