Articolele zilei
3 aspecte esențiale pentru proiecte peisagistice creative
Te-ai gândit deja de multe ori să schimbi stilul decorativ și să transformi spațiul din grădină într-un mediu primitor, funcțional și relaxant? Provocarea oricărui arhitect peisagist este de a uni diferite elemente pentru a crea un proiect echilibrat, care să ofere bunăstare fizică și mentală. Dacă vrei să te bucuri de un mediu natural armonios și să adaugi farmec și rafinament proiectelor de amenajare peisagistică rezidențială, citește până la final. Descoperă 3 aspecte importante de care să ții cont pentru a decora cu stil spațiile exterioare.
Iată 3 sfaturi pe care să pariezi pentru a realiza proiecte peisagistice uimitoare:
1. Alege stilul de amenajare
Înainte de a amenaja orice spațiu exterior, primul pas este conceperea unui plan. Odată cu elaborarea acestui plan, trebuie să ții cont atât de detaliile proprietății, cât și de estetica grădinii și activitățile prevăzute a fi desfășurate în perioada următoare. O grădină bine planificată necesită mai puțină întreținere și costuri reduse. Pentru a-ți satisface toate nevoile, alege un stil decorativ care să-ți reflecte propria personalitate. Dacă vrei ca spațiul exterior să fie bine organizat și îți plac peisajele caracterizate de simetrie și ordine, stilul clasic se potrivește cel mai bine grădinii tale. În schimb, dacă preferi plantele luxuriante, cu frunziș mare și asimetriile intenționate, stilul informal este cel potrivit pentru amenajarea spațiului. Stilul informal este folosit adesea pentru decorarea grădinilor moderne.
2. Investește într-un gard viu și alege specii de plante rezistente
Adaugă o notă luxuriantă grădinii și alege specii de plante care să te scoată din monotonie. Deși există numeroase specii perene care îmbunătățesc estetica grădinii, alegerea plantelor potrivite este esențială dacă vrei ca acestea să prospere. Ia în considerare condițiile de climă și alege corect plantele, în funcție de cerințele lor față de factorii pedoclimatici. Pentru a crea un spațiu veșnic verde, frumos și sănătos, investește într-un gard viu cu flori discret parfumate. Alege un laur veșnic verde Etna online, de pe Verdena.ro și bucură-te de frumusețea frunzelor de culoare verde intens și aspectul deosebit al lăstarilor roșiatici. Laurul englezesc este rezistent la îngheț și nu are nevoie de îngrijiri speciale. O altă plantă rezistentă și uimitoare, care oferă un aspect deosebit grădinii, este iedera cățărătoare. Verdena.ro îți oferă o varietate de plante superbe, de la plante rezistente iarna, cățărătoare sau veșnic verzi, la plante de umbră, cu înflorire, acoperitoare de sol sau garduri vii naturale ornamentale.
3. Utilizează materiale cu texturi diferite
Pentru a realiza un proiect de succes, în faza de concepere a planului grădinii, este important să acorzi o atenție deosebită căilor de acces și structurilor permanente, cum ar pergole, bănci sau alte piese de mobilier de grădină. Gândește-te la cine îți va frecventa grădina. Fie că e vorba de copii, prieteni, fie că vorbim de rude cu mobilitate redusă, investește în materiale și accesorii de calitate, durabile și rezistente la condiții climatice severe. Un sfat valoros este să combini piatră cu materiale naturale, precum lemn, plută sau bambus. Nu uita de iluminat. Un proiect bun de iluminat va pune în valoare frumusețea plantelor, fântânilor și foișoarelor, adăugând personalitate și rafinament oazei tale de relaxare.
Acum, că știi câteva trucuri esențiale pentru decorarea spațiului verde, dă frâu liber imaginației și reamenajează-ți grădina cu stil. Pe lângă faptul că îmbunătățește calitatea vieții, amenajarea peisagistică poate crește semnificativ valoarea proprietății tale.
Sursă foto: pexels.com