Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum se consolidează relația dintre părinți și copii cu ajutorul jocurilor de societate

Publicat

- 18 vizualizări

Jocurile de societate există de demult, primele mențiuni despre acestea fiind găsite în manuscrisele antice ale civilizației timpurii. Potrivit experților, primul joc de societate a fost creat undeva în mileniul al V-lea î.Hr. Care era acesta? Zarul!

Descoperă în continuare cum jocurile de societate consolidează relația dintre părinți și copii

Popularitatea jocurilor de societate

În ciuda faptului că în zilele noastre fiecare persoană modernă pare să fie „atașată” de gadgeturile sale, jocurile de societate de pe altex.ro sunt încă populare. De fapt, există opinia că aceasta este o nouă tendință a generației milenare căreia îi pot fi atribuiți copiii noștri. Este cert faptul că jocurile s-au schimbat în ultimele decenii și seamănă foarte puțin cu jocurile pe care noi înșine le-am jucat în copilărie.

Ei bine, jocurile Dixit pot foarte bine să aducă împreună familii, prieteni din generații diferite pentru a socializa, a concura și a se distra. În prezent, mulți adolescenți nu dispun adesea de timp, precum și de abilitățile sociale necesare pentru a construi relații cu alte persoane și nici cu membrii familiei apropiate. În acest sens, jocurile de societate sunt o modalitate distractivă, educativă și inteligentă de a dezvolta abilități de relaționare fără „rezistență” internă. Spre deosebire de jocurile video, jocurile de societate promovează comunicarea umană față în față. Acestea ne permit să construim o bază pentru relații de încredere și de durată.

Cum ajută jocurile de societate în relațiile cu copii?

Jocurile de societate oferă:

  • timp plăcut petrecut împreună;
  • apreciere și afecțiune unul pentru celălalt;
  • comunicare pozitivă;
  • bunăstare spirituală (valori, credințe, abilități de viață);
  • gestionarea cu succes a stresului și a crizelor;
  • sprijinirea reciprocă în orice situație;
  • aptitudinea de a reacționa cu mai multă blândețe la greșelile celorlalți;
  • capacitatea de a susține;
  • capacitatea de a pierde cu calm și demnitate;
  • abilitatea de a gândi din timp la acțiunile proprii, ținând cont de acțiunile adversarului.

În lumea digitală în continuă schimbare de astăzi, jocurile de societate sunt bune din mai multe motive. Nu numai că încurajează, dar necesită interacțiunea față în față cu membrii familiei. În funcție de varietate, aceste jocuri oferă, de asemenea, o oportunitate de a demonstra munca în echipă. De ce este acest lucru important? Este important ca părinții și copiii să găsească o modalitate de a-și găsi timp pentru a se întâlni și de a construi o comunicare între ei. De fiecare dată când comunicăm, această legătură se întărește. Jocurile de societate favorizează comunicarea eficientă față în față, necesară pentru a crea legături mai strânse între copii și părinți și pentru a dezvolta trăsături ale familiilor puternice. Jocurile sunt o șansă pentru orice familie de a experimenta legătura interioară și de a uita de conflicte. Ele duc la conversații interesante, ajutând la consolidarea relațiilor.

Importanța jocului pentru copii și adulți

Jocul este esențial pentru dezvoltarea copiilor și este benefic pentru persoanele de toate vârstele. El poate adăuga bucurie, poate ameliora stresul, poate accelera învățarea și poate „împăca” un copil cu ceilalți membri ai societății și cu lumea din jurul său. Jocurile de masă pot declanșa eliberarea de endorfine (hormoni ai fericirii). Persoanele mai în vârstă au posibilitatea de a beneficia de conceptele pe care copiii le folosesc în timp ce se joacă. Atenția este stimulată, creativitatea este dezvoltată, iar relațiile sunt consolidate. Empatia și compasiunea sunt încurajate, se dezvoltă încrederea în ceilalți, iar abilitățile sociale devin mai trainice.

În concluzie, jocurile de societate nu sunt doar o sursă de distracție, ci și un instrument valoros pentru consolidarea relațiilor dintre părinți și copii. Acestea stimulează creativitatea, încurajându-ne să fim mai deschiși și comunicativi. Prin crearea și împărtășirea de idei noi, jocurile de societate facilitează interacțiunea activă și schimbul de feedback, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților noastre sociale.

Sursă foto: pexels.com

Citește mai departe