Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

3 moduri prin care să previi răcelile de sezon și să-ți întărești sistemul imunitar

Publicat

- 162 vizualizări

Odată cu venirea sezonului rece, cu toții suntem preocupați de obținerea unui sistem imunitar mai bun care să ne facă mai rezistenți împotriva răcelilor și virusurilor sezoniere.  În acest sens, am gândit o serie de sfaturi pentru a te ajuta să treci mai ușor de sezonul rece și să te poți bucura din plin de tot ce are acesta de oferit, fără frica îmbolnăvirii. Descoperă în rândurile ce urmează cum să faci față iernii.

Iată 3 sfaturi utile pentru a-ți întări sistemul imunitar

1.      O alimentație sănătoasă

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a avea un sistem imunitar trainic este să ai o alimentație echilibrată și bogată în substanțe nutritive. Asigură-te că bei multe sucuri naturale din fructe precum cele cu măr, morcovi, portocale și lămâie în care să adaugi de fiecare dată și o linguriță de miere. Fructele și legumele proaspete sunt pline de antioxidanți și vitamine care îți vor susține organismul în lupta împotriva virusurilor. Vitamina C este esențială în acest sezon și poate fi găsită în citrice, kiwi și broccoli. De asemenea, zincul care poate fi găsit în nuci, semințe, carne de pește și leguminoase poate ajuta la prevenirea răcelilor. Consumă multe supe și ciorbe calde, dar nu prea fierbinți, pentru a nu-ți irita gâtul.

2.  Hidratare optimă

Un alt mod prin care să te menții sănătos și puternic este prin hidratare. Un corp hidratat corect din interior va fi mult mai rezistent și toate funcțiile acestuia vor funcționa cum trebuie, față de un organism deshidratat care se va simți slăbit constant. În plus, poți achiziționa apă plată online de pe Auchan.ro și astfel nici nu va mai fi nevoie să cari toate cumpărăturile de la magazine pentru că îți vor fi livrate acasă. Cu toate acestea, nu te rezuma doar la apă, ci încearcă să bei cât mai multe ceaiuri de plante. Acestea nu doar că te vor menține hidratat, dar te vor ajuta să te protejezi din interior spre exterior.  

3.  Suplimente alimentare

Nu în ultimul rând, pentru a-ți asigura un plus de susținere în întărirea sistemului imunitar, alege să introducă în alimentația ta niște suplimente. Cel mai bine ar fi să te consulți cu medicul tău de familie în legătură cu ce ar fi bine să consume, însă îți vom da câteva recomandări generale. O combinație de Vitamina C, D și zinc este mereu binevenită în lupta cu virusurile. Ele sunt cunoscute pentru rolul important în susținerea imunității în sezonul rece, atunci când expunerea la soare este limitată.

Așadar, pentru a obține un sistem imunitar mai tare, ar fi bine să urmezi sfaturile de mai sus și să îți echilibrezi alimentația în așa fel încât să ai un aport maxim de substanțe nutritive, să te hidratezi și să adaugi suplimente de vitamine în alimentația ta. De asemenea, încearcă pe cât posibil să elimini stresul și să te odihnești destul deoarece și relaxarea corpului poate avea un cuvânt important de zis în ceea ce privește lupta împotriva virusurilor și a bacteriilor

Sursă foto: pexels.com

Citește mai departe