Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Încep lucrările la rețeaua de canalizare din localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca

Publicat

- 686 vizualizări
Foto: arhiva

De săptămâna viitoare încep lucrările de introducere a rețelei de canalizare a apelor menajere în Cisteiu de Mureș și Micoșlaca. Zilele acestea au fost finalizate ultimele proceduri, printre care predarea amplasamentului spre executant de către administrația locală.

Proiectul în valoare de aproximativ 7,5 milioane lei + TVA prevede realizarea unui sistem de preluare în sistem centralizat a apelor menajere și conducerea acestora, prin intermediul a 4 stații de pompare apă uzată, la o rețea de canalizare existentă de la intrarea în orașul Ocna Mureș și de aici la stația de epurare existentă.

Pentru realizarea investitiei, se vor folosi drumurile și căile de acces existente, nefiind necesară execuția de căi de acces provizorii, având în vedere faptul că toate lucrările sunt realizate pe străzile și drumurile localităților Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, precum și drumul de acces de la Ocna Mureș DC3.

Lungimea rețelei de distribuție în intravilan va fi de 8.130 m. Sunt prevăzute:

  • 267 cămine de canalizare,
  • 510 cămine racorduri canalizare,
  • patru stații de pompare apă uzată,
  • cinci cămine de inspecție golire/aerisire.

Racordurile de canalizare vor avea o lungime de 3.060 m, iar rețeaua de refulare apă uzată va avea o lungime de 1.633 m.

În extravilan vor fi amenajate 8 cămine de inspecție golire/aerisire. Rețeaua de refulare apă uzată va avea o lungime de 2.142 m.

Ne cerem scuze locuitorilor acestor localități pentru disconfortul care se va creea cu ocazia lucrărilor mai ales că ele urmează după cele efectuate la rețeaua de gaze dar trebuie să înțelegem că prin investiția propusă, se are în vedere îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca.” a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Investiția este finanțată prin programul „Anghel Saligny”, fonduri nerambursabile.

Citește mai departe