Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Jucători celebri de Blackjack

Publicat

- 85 vizualizări

Cine nu a auzit de jocul Blackjack? Acesta este cunoscut și sub numele de „21” și reprezintă un amestec între noroc și strategie care, de-a lungul anilor, i-a făcut pe mulți jucători să-și încerce norocul la mesele de joc. Este totuși un lucru interesant că doar câțiva au reușit să își transforme pasiunea într-o carieră de succes și să devină niște nume asociate foarte des cu acest joc popular în întreaga lume. Este prea mult să-i numim pe acești jucători legende în lumea jocurilor de noroc? Vom lua acest risc și vom povesti pe scurt povestea lor, deoarece sunt o sursă de inspirație pentru mulți. Dacă crezi că stăpânești jocul Blackjack de pe JocuriCazinouri.com, se poate să te înșeli,  deci haide să aruncăm o privire asupra unor dintre cei mai celebri jucători din istoria Blackjack-ului și să vedem ce putem învăța de la ei.

Edward Thorp

Unul dintre cei mai faimoși jucători de Blackjack din toate timpurile este Edward O. Thorp care, în anii 1960, era un profesor de matematică pasionat de jocurile de noroc. A decis să își aplice cunoștințele despre probabilități și statistici în jocul de Blackjack și a început să dezvolte o strategie pentru a învinge avantajul casei. Strategia sa implica numărarea cărților, adică ținerea evidenței cărților distribuite pentru a determina probabilitățile de cărți viitoare.

Thorp și-a petrecut luni întregi rafinând și testând strategia în cazinouri. În cele din urmă, și-a publicat descoperirile în cartea „Beat the Dealer”, care a devenit un bestseller și a schimbat complet modul în care jucătorii abordau Blackjack-ul. Deși strategia de numărare a cărților nu mai este atât de eficientă în jocul cu mai multe pachete de cărți, contribuția lui Thorp a rămas valoroasă pentru evoluția jocului.

Ken Uston

Trecem repede la următorul nume din lista noastră, și anume Ken Uston. Acesta a fost un alt jucător de blackjack de succes, care și-a îndreptat atenția către acest joc în anii 1970, deși era un om de afaceri prosper. El a pus bazele unei echipe de jucători de blackjack care au folosit o tehnică inovatoare. Această tehnică implica ca un membru al echipei să stea la fiecare masă și să numere cărțile până când numărătoarea devenea favorabilă. Atunci, acest jucător semnaliza celorlalți membri ai echipei, care veneau și plasau pariuri mari.

Această strategie a dus la câștigarea unor sume importante de bani pentru echipă.

Cu toate că au avut un succes considerabil, Uston și echipa sa au fost ulterior interziși în multe cazinouri. Cu toate acestea, Uston nu s-a lăsat învins și a continuat să joace sub diferite pseudonime, câștigând în continuare sume impresionante. În cele din urmă, a scris o carte intitulată „Million Dollar Blackjack„, în care a detaliat tehnicile și strategiile sale de câștig în acest joc.

Cathy Hulbert

Probabil nu vă aștepați să vedeți o femeie în topul jucătorilor de Blackjack, deoarece cu toții știm ca jocurile de noroc au o audiență formată mai mult din bărbați. Cu toate acestea, Cathy Hulbert a fost o jucătoare de blackjack de succes, remarcabilă prin câștiguri impresionante în anii 80. Ea a fost o numărătoare de cărți profesionistă și a reușit să câștige peste 100.000 de dolari jucând blackjack conform anumitor surse.

Hulbert a avut onoarea de a fi prima femeie câștigătoare a World Series of Blackjack, un prestigios turneu anual organizat în Las Vegas. Cu toate succesele sale, Hulbert s-a confruntat cu provocări, fiind discriminată și întâmpinând scepticism din partea multor bărbați jucători care nu credeau că femeile pot atinge un nivel profesionist în acest joc. Cu toate acestea, Hulbert le-a demonstrat tuturor că se înșelau, devenind un model pentru alte jucătoare de blackjack și arătând că talentul nu cunoaște gen.

James Grosjean

James Grosjean este recunoscut ca unul dintre cei mai remarcabili jucători de blackjack din istoria acestui joc. Încă din adolescență, a fost pasionat de blackjack și a dezvoltat o obsesie pentru a găsi modalități de a învinge avantajul casei. Cu cunoștințe profunde, a publicat cartea „Beyond Counting: Exploiting Casino Games from Blackjack to Video Poker”, în care a împărtășit tehnicile avansate pentru a obține un avantaj asupra cazinoului.

Grosjean a devenit faimos pentru metoda sa inovatoare numită „hole card”, prin care exploata eșecul dealerilor de a-și proteja cartea. Această strategie l-a ajutat să câștige milioane de dolari în diferite cazinouri din întreaga lume. Cu toate că a fost interzis în multe cazinouri și a avut de înfruntat justiția, James Grosjean continuă să fie considerat unul dintre cei mai de succes jucători de blackjack din toate timpurile.

Concluzie

În concluzie, blackjackul a adus în atenția publicului unii dintre cei mai de succes jucători din lumea jocurilor de noroc. Acești jucători au demonstrat că îndemânarea, strategia și inteligența pot învinge șansele care erau împotriva lor și au obținut câștiguri impresionante. Poveștile lor sunt o sursă de inspirație pentru mulți, iar tehnicile și strategiile lor continuă să fie folosite de jucători din întreaga lume.

Indiferent dacă sunteți un profesionist experimentat sau un novice în joc, aceste povești demonstrează că totul este posibil cu o combinație adecvată de îndemânare și noroc. Înțelegerea riscurilor și recompenselor oferă o apreciere mai profundă a complexității acestui clasic atemporal al cazinourilor.

Citește mai departe